Τρίτη 10 Μαρτίου 2020, 17:33

-A +A

Νέα πιστοποιητικά του υπουργείου Δικαιοσύνης μέσω ΚΕΠ

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020, 17:33
Νέα πιστοποιητικά του υπουργείου Δικαιοσύνης μέσω ΚΕΠ
-A +A

Τη δυνατότητα στους πολίτες να προμηθεύονται πιστοποιητικά όπως περί δημοσίευσης ή μη διαθήκης, περί αποποίησης ή μη κληρονομίας, περί μη αμφισβήτησης ή προσβολής κληρονομικού δικαιώματος και περί ανάκλησης, τροποποίησης, αφαίρεσης κληρονομητηρίου θα δώσουν τα συναρμόδια υπουργεία Δικαοσύνης και Ψηφιακής Πολιτικής.

Για το θέμα υπήρξε συνάντηση εργασίας του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργου Γεωργαντά με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρας και τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων και συνεργατών.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η επικαιροποίηση και επανένταξη διαδικασιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης στα ΚΕΠ, καθώς επίσης και οι νομοθετικές ρυθμίσεις που απαιτούνται για την ένταξη νέων διαδικασιών.

Συμφωνήθηκε η επανένταξη σημαντικού αριθμού διαδικασιών, οι οποίες βρίσκονται σε αναστολή από το 2013, καθώς επίσης και η ένταξη νέων διαδικασιών που αφορούν τις επιχειρήσεις και διαδικασιών που αφορούν τα Άτομα με Αναπηρία.

Πιο συγκεκριμένα, θα επικαιροποιηθούν και θα ενταχθούν μεταξύ άλλων τα παρακάτω πιστοποιητικά, τα οποία είναι υψηλής ζήτησης και ενδιαφέροντος για το ευρύ κοινό:

1.Περί δημοσίευσης ή μη διαθήκης

2. Περί αποποίησης ή μη κληρονομίας

3. Περί μη αμφισβήτησης ή προσβολής κληρονομικού δικαιώματος

4. Περί ανάκλησης, τροποποίησης, αφαίρεσης κληρονομητηρίου

Με σκοπό το συντονισμό των δύο Υπουργείων και την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ, η οποία αναμένεται περί τα τέλη Μαρτίου, συγκροτήθηκε σήμερα ομάδα εργασίας.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα