ΓΔ: 896,78 -13,43 (-1,48 %)

Τζίρος: 123,29 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2014η
Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021

ΓΔ: 896,78 -13,43 (-1,48 %)

Τζίρος: 123,29 εκατ. €   RT

Νέα παραίτηση στο Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας

Νέα παραίτηση στο Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας

Η προ ημερών καταγγελία της Ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας, Σοφίας Μπεκατώρου, για σεξουαλική κακοποίηση εξακολουθεί να «αδειάζει» τις θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο της ομοσπονδίας του αθλήματος. Αργά το βράδυ της Τετάρτης (20/1), ένα ακόμη μέλος του Δ.Σ. – το τέταρτο – υπέβαλε την παραίτηση του έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις. 

Ο κ. Αθανάσιος Πατητάρος, ο οποίος κατείχε η θέση του αντιπροέδρου Βορείου Ελλάδος στο συμβούλιο, έκανε γνωστή την απόφασή του, με επιστολή προς τον πρόεδρο της Ε.Ι.Ο., Αντώνη Δημητρακόπουλο.  

Αυτή ήταν η τέταρτη παραίτηση, καθώς είχαν προηγηθεί οι αποχωρήσεις του φερόμενου ως θύτη της καταγγελίας Μπκατώρου, Αριστείδη Αδαμόπουλου, αλλά και των Γιάννη Παπαδημητρίου και Γιώργου Χριστόπουλου, τις οποίες το Δ.Σ. έκανε δεκτές. 

Από την ομοσπονδία έχουν επίσης παραιτηθεί και τα 13 μέλη της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης. Ενώ οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες του 2016, Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, είχαν ζητήσει με ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την απομάκρυνση όλου του Διοικητικού Συμβουλίου, παρά το γεγονός ότι έχουν προκηρυχθεί εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης, για τις 14 Μαρτίου.