Νέα κλοπή από ζωολογικό κήπο στη Βενεζουέλα, λόγω πείνας, λέει η αστυνομία

Νέα κλοπή από ζωολογικό κήπο στη Βενεζουέλα, λόγω πείνας, λέει η αστυνομία

Δύο ακόμη κλοπές ζώων ερευνά η αστυνομία της Βενεζουέλας, με αξιωματούχους τους να ισχυρίζονται ότι το φαινόμενο έχει να κάνει με την πείνα που επικρατεί στη χώρα, καθώς οι δράστες πιθανότατα επεδίωκαν να εξασφαλίσουν τροφή.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε ζωολογικό κήποπου βρίσκεται στο Μαρακαΐμπο, κοντά στα σύνορα με την Κολομβία και «θύματα» είναι δύο ζώα τα οποία μοιάζουν σε εμφάνιση με αγριόχοιρους. «Αυτό που υποθέτουμε είναι ότι τα πήραν με πρόθεση να τα φάνε», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας στην επαρχία Ζούλια. 

Ωστόσο, ο διευθυντής του μητροπολιτικού πάρκου στο οποίο βρίσκεται ο ζωολογικός κήπος αμφισβήτησε αυτή την εκδοχή, αναφέροντας ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχουν κλαπεί δέκα ζώα, ανάμεσα στα οποία και άνα βουβάλι. «Αρπάζουν τα πάντα εδώ. Αυτά τα ζώα δεν εκλάπησαν για να τα φάνε», είπε, παραπεμποντας στους εμπόρους ναρκωτικών οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο, τα τεμάχισαν για να τα διαθέσουν στο λαθρεμπόριο.

Σε κάθε περίπτωση, είναι γεγονός ότι η κρίση στη χώρα έχει προκαλέσει σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα, ενώ μεγάλο μέρος του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέερουν ότι δεν υπάρχει επαρκής τροφή ούτε για τα είδη που βρίσκονται σε ζωολογικούς κήπους -με αποτέλεσμα, πέρυσι να πεθάνουν από την πείνα κάπου 50 ζώα στο Καράκας, όπως κατήγγειλε εκπρόσωπος του συνδικάτου στον κλάδο.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρόεδρος Nicolas Maduro επιρρίπτουν την ευθύνη στην αντιπολίτευση και τους ξένους προστάτες της, κυρίως τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Φωτογραφία: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Mamiferos_Zoologico_de_Caricuao_Caracas_-_Venezuela.jpg