Νέα κλήση σε δίκη στον Π. Λαφαζάνη για τους πλειστηριασμούς

Νέα κλήση σε δίκη στον Π. Λαφαζάνη για τους πλειστηριασμούς

Συνεχίζονται οι δικαστικές περιπέτειες του Π. Λαφαζάνη για τη δράση του στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών, καθώς, εν μέσω lockdown, έλαβε κλήση να παρουσιαστεί την Πέμπτη 21/1/21 ως κατηγορούμενος στο Δ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, με κατηγορίες που αφορούν στην παρεμπόδιση πλειστηριασμών α' κατοικίας σε συμβολαιογραφείο των Αθηνών.

Είναι η πέμπτη φορά που ο Π.Λαφαζάνης λαμβάνει αντίστοιχη κλήση. Οι διώξεις εναντίον του είχαν ξεκινήσει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όταν από το 2018 έχει επιχειρήσει να σταματήσει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, ευρισκόμενος από την πρώτη στιγμή στο στόχαστρο των πρώην συντρόφων του.

Ο ίδιος «ενοχλεί» ακόμα και σήμερα την Κουμουνδούρου με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, όταν αποκάλυψε στοιχεία που διέψευδαν τα λεγόμενα των Ε. Τσακαλώτου και του Αλ. Τσίπρα ότι επί ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε κανένας πλεισστηριασμός πρώτης κατοικίας.

Ο ίδιος είχε καταγγείλει τρεις περιπτώσεις πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας στις οποίες προχώρησαν οι σχετικές διαδικασίες.

Πιο αναλυτικά:

- στις 25/10 2017 έγινε πλειστηριασμός διαμερίσματος 78 τ.μ. στα Σεπόλια,

- στις 18/10/17 έλαβε χώρα πλειστηριασμός παλιού σπιτιού 60 τ.μ. στην περιοχή Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, στο οποίο ζούσε μια ηλικιωμένη κυρία και το σπίτι αυτό ήταν η μοναδική κατοικία της 78χρονης, που προσπαθούσε να επιβιώσει με μια πενιχρή αγροτική σύνταξη των 320 ευρώ και με κομμένο για καιρό το ηλεκτρικό ρεύμα και 

- τέλος, μια συνταξιούχος από Αθήνα, σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, είχε καταγγείλει ότι κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της, ένα υπόγειο διαμέρισμα 43 τ.μ. στου Γκύζη για χρέη στην Εφορία, για το οποίο είχε λάβει κατασχετήριο που προαναγγέλλει πλειστηριασμό σε τόπο και χρόνο που θα οριστούν και με την αξία του σπιτιού να αποτιμάται στα 20.000 ευρώ.