Νέα καταγγελία περί απόκρυψης στοιχείων για την πυρκαγιά στο Μάτι

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018, 11:22 - Τελευταία ενημέρωση: 11:25
-A +A
Νέα καταγγελία περί απόκρυψης στοιχείων για την πυρκαγιά στο Μάτι

Για προσπάθεια συγκάλυψης των γεγονότων που συνέβησαν κατά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, καθώς και των υπευθύνων αυτής, κατηγορεί την ηγεσία της Πυροσβεστικής ο Ανδριανός Γκουρμπάτσης, τεχνικός σύμβουλος και συνεργάτης του συνηγόρου των οικογενειών των θυμάτων Αντώνη Φούσα.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο κ. Γκουρμπάτσης καταγγέλλει με επιστολή του ότι «ορισμένοι αξιωματικοί, διοικούντες νευραλγικά πόστα υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος, με διάφορες νομικίστικες –και αστείες– δικαιολογίες και προσχήματα προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποκρύψουν όσα στοιχεία και πληροφορίες είναι δυνατόν, για να μην αποκαλυφθούν όλοι οι υπεύθυνοι της ως άνω τραγωδίας».

Eνδεικτικά, ο κ. Γκουρμπάτσης επισημαίνει ότι η διοίκηση του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας (ΚΕΠΠ) αρνήθηκε να του κοινοποιήσει το δελτίο καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) για την 23η Ιουλίου, το οποίο εστάλη στο ΚΕΠΠ την παραμονή της καταστροφικής πυρκαγιάς.

Επιπλέον, ο τεχνικός σύμβουλος καταγγέλλει ότι δύο μήνες μετά τη φωτιά δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και υποβληθεί το λεγόμενο «δελτίο πυρκαγιάς», που συνήθως συντάσσεται την επομένη κάθε συμβάντος. Πράγματι, ο αρμόδιος αξιωματικός που προΐσταται του 12ου Πυροσβεστικού Σταθμού και έχει υπ’ ευθύνη του την περιοχή του Νταού Πεντέλης, δεν έχει μέχρι σήμερα συντάξει την αναφορά του καθώς, τα στοιχεία που του έχουν δοθεί για τις ώρες ενημέρωσης και άφιξης των πυροσβεστικών οχημάτων στη φωτιά, όπως αυτά έχουν αποτυπωθεί στο σύστημα Engage, αποκλίνουν από τα πραγματικά. Ο εν λόγω αξιωματικός φέρεται να έχει ζητήσει τα δεδομένα από το καταγραφικό της Πυροσβεστικής (τις συνομιλίες δηλαδή από το Κέντρο Επιχειρήσεων), κάτι που ωστόσο δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 20/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα