Νέα ισχυρά πλήγματα κατά των τζιχαντιστών σε Συρία και Ιράκ

Νέα ισχυρά πλήγματα κατά των τζιχαντιστών σε Συρία και Ιράκ

Νέα σοβαρά πλήγματα δέχονται οι τζιχαντιστές στη Συρία και το Ιράκ, όπου βλέπουν την επιρροή τους και τα εδάφη που ελέγχουν να συρρικνώνονται διαρκώς.

Συγκεκριμένα, στη Συρία, 12 τοπικοί διοικητές της οργάνωσης Τζαμπάτ αλ Νούσρα σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιδρομές, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας στην Μόσχα. Ο ηγέτης της οργάνωσης έχει τραυματιστεί σοβαρά από ρωσική αεροπορική επιδρομή και είναι σε κρίσιμη κατάσταση, μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων.

Την ίδια στιγμή, στο Ιράκ, οι κυβερνητικές δυνάμεις εξαπέλυσαν σήμερα την τελική επίθεση για την ανακατάληψη της πόλης Χαουίτζα, που είναι ένας από τους δύο θύλακες που ελέγχουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με ανακοίνωσε που εξέδωσε σήμερα ο στρατός.

Η προώθηση των στρατιωτικών δυνάμεων του Ιράκ προς την Χαουίτζα άρχισε δύο ημέρες μετά την κατάληψη της αεροπορικής βάσης Ρασάντ, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων νοτίως της Χαουίτζα και χρησιμοποιούνταν από τους τζιχανστιστές, ως κέντρο εκπαίδευσης και διοίκησης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία από Wikimedia Commons