Νέα επίκαιρη ερώτηση από την Χ. Κεφαλίδου στη Βουλή για την Εθνική Πινακοθήκη

Νέα επίκαιρη ερώτηση από την Χ. Κεφαλίδου στη Βουλή για την Εθνική Πινακοθήκη

Νέα επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και υπεύθυνη του Τομέα Πολιτισμού της ΔΗΣΥ, προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού για το θέμα της καθυστέρησης ολοκλήρωσης του έργου επέκτασης της Εθνικής Πινακοθήκης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «η νέα επίκαιρη ερώτηση έρχεται σε συνέχεια της προηγούμενης σχετικής που είχε καταθέσει (στις 23.02.2017) η Χαρά Κεφαλίδου για τις καθυστερήσεις στην παράδοση του έργου της Εθνικής Πινακοθήκης. Υπενθυμίζεται ότι το έργο έπρεπε να είχε παραδοθεί από τον Ιανουάριο 2017. Αντί για αυτό η μόνη "πρόοδος" που έχει συντελεστεί είναι το αίτημα της εργολήπτριας εταιρείας προς το Υπουργείο Πολιτισμού για διάλυση της εργολαβίας εξαιτίας της ολιγωρίας των υπηρεσιών του. Αίτημα που δεν έγινε δεκτό από το Υπουργείο».

«Η αρχική Επίκαιρη Ερώτηση της Χαράς Κεφαλίδου "απαντήθηκε" από την αρμόδια Υπουργό κ. Κονιόρδου με την προσφιλή μέθοδο των ευχολογίων και της ιστορικής αναδρομής του έργου σε σχετική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε (20.03.2017) στη Βουλή. Τότε η Χαρά Κεφαλίδου είχε δεσμευτεί ότι θα επανέλθει στο θέμα», σημειώνει η σχετική ανακοίνωση.

Στη νέα Επίκαιρη Ερώτησή της η βουλευτής ρωτά την Υπουργό: «Εφόσον δεν έγινε δεκτό από το ΥΠΠΟΑ το αίτημα του εργολάβου για τη διάλυση της σύμβασης εργολαβίας εξαιτίας των καθυστερήσεων των υπηρεσιών του Υπουργείου για το διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση των μελετών (μουσειολογική και μουσειογραφική) ο εργολάβος θα πληρώνεται ή θα αποζημιώνεται και με ποιο ποσό; Δηλαδή ποιο είναι το κόστος σε Ευρώ που θα πληρώσει το Ελληνικό Δημόσιο για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου επέκτασης της Εθνικής Πινακοθήκης στην εργολήπτρια εταιρεία;».

Το πλήρες κείμενο της νέας επίκαιρης ερώτησης εδώ.

(Φωτογραφία: Sooc)