Νέα επεισόδια στον Έβρο - Μετανάστες επιχείρησαν να ρίξουν τον φράχτη

Νέα επεισόδια στον Έβρο - Μετανάστες επιχείρησαν να ρίξουν τον φράχτη

Νέα επεισόδια με ρίψη χημικών και καπνογόνων από την τουρκική πλευρά προς τους Έλληνες αστυνομικούς σημειώθηκαν στις Καστανιές του Έβρου το απόγευμα της Τετάρτης, όταν περίπου 500 μετανάστες προσπάθησαν να ρίξουν τον φράκτη με τα συρματοπλέγματα και να περάσουν στο ελληνικό έδαφος. 

Οι Έλληνες αστυνομικοί και οι δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν με χρήση χημικών, ωστόσο, οι επιθέσεις συνεχίστηκαν, καθώς η οργανωμένη ομάδα μεταναστών επιχειρούσε με κάθε τρόπο να διασχίσει τα σύνορα, εξαπολύοντας συνεχώς επιθέσεις με πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Τελικά οι ελληνικές και ευρωπαϊκές δυνάμεις απέτρεψαν την είσοδο και η συνοριακή γραμμή παρέμεινε απροσπέλαστη.

Η ελληνική πλευρά χρησιμοποίησε και τον ανεμιστήρα που έχει τοποθετηθεί σε στρατιωτικό όχημα και κατευθύνει τα χημικά πίσω σε τουρκικό έδαφος, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας, υπήρξαν και μεμονωμένες περιπτώσεις να εισέλθουν μετανάστες, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς.

Τα επεισόδια συνέβησαν μετά την εφαρμογή του κλεισίματος των  χερσαίων συνόρων Ελλάδας-Τουρκίας, σύμφωνα με την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Τετάρτης, εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες επιχείρησαν ανεπιτυχώς να εισέλθουν στις Καστανιές του Έβρου.