Νέα ένταση στις Καστανιές - Βροχή δακρυγόνων από το πρωί του Σαββάτου

Νέα ένταση στις Καστανιές - Βροχή δακρυγόνων από το πρωί του Σαββάτου

Τεταμένο παραμένει το κλίμα στις Καστανιές Έβρου καθώς το πρωί του Σαββάτου υπήρξαν νέες προσπάθειες από μετανάστες για εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος, με τους άνδρες της τουρκικής στρατοχωροφυλακής να εκτοξεύουν βροχή δακρυγόνων προς τις ελληνικές δυνάμεις που φυλάνε τα σύνορα.

Οι ελληνικές δυνάμεις παραμένουν στις θέσεις τους ενώ ο αέρας δεν βοηθά τους Τούρκους και ο καπνός από τα δακρυγόνα που ρίχνουν επιστρέφει προς το τουρκικό έδαφος. Οι αστυνομικές δυνάμεις της Ελλάδας απαντούν στις εν λόγω επιθέσεις με ρίψεις χημικών και νερού, αποτρέποντας κάθε απόπειρα παραβίασης των συνόρων της χώρας.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση το 24ωρο από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής έως τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου, στην περιοχή του Έβρου, έγιναν 27 συλλήψεις και σχηματίστηκαν δικογραφίες. Οι περισσότεροι προέρχονται από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν. Παράλληλα, αποτράπηκε η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 1.269 περιπτώσεις.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας περίπου 600 άτομα, με τη βοήθεια του τουρκικού στρατού και της στρατοχωροφυλακής, εκτόξευσαν χημικά δακρυγόνα προς το ελληνικό έδαφος.

Παράλληλα, έγιναν πολλές προσπάθειες διάρρηξης του φράχτη από τις Καστανιές και προς το νότο ενώ παρατηρήθηκαν επίσης πολλές εστίες πυρκαγιάς κοντά στον φράχτη και λίγο πίσω από αυτόν, στην τουρκική πλευρά, οι οποίες είχαν στόχο να προκαλέσουν φθορές στα σύρματα.

Οι προσπάθειες παράνομης εισόδου στο ελληνικό έδαφος απετράπησαν από τις ελληνικές δυνάμεις με επισκευή του φράχτη, σειρήνες και ηχητικά μηνύματα.