Νέα εισαγγελική παρέμβαση για την καθαρίστρια

Νέα εισαγγελική παρέμβαση για την καθαρίστρια

Στις 28 Νοεμβρίου προσδιορίστηκε να συζητηθεί η αίτηση για αναστολή εκτέλεσης της ποινής που επιβλήθηκε στην 53χρονη καθαρίστρια από τον Βόλο, μετά από νέα παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου. 

Η 53χρονη καθαρίστρια βρίσκεται στις φυλακές καθώς καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών από το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας γιατί πλαστογράφησε το απολυτήριο του Δημοτικού Σχολείου (από Ε΄τάξη το έκανε ΣΤ΄ τάξη), ώστε να εργαστεί ως καθαρίστρια.

Η αίτηση για αναστολή εκτέλεσης της ποινής θα συζητηθεί στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας.

Παράλληλα, οι συνήγοροί της κατέθεσαν και αίτηση αναίρεσης της απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, ενώ η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει ζητήσει ήδη να της διαβιβαστεί η επίμαχη απόφαση, προκειμένου να εξετάσει αν πρέπει να αναιρεθεί ή όχι και αν συντρέχουν λόγοι πειθαρχικού ελέγχου των δικαστών που την εξέδωσαν.

«Ντρέπομαι αλλά το έκανα για τα παιδιά μου»

Μέσα από τις φυλακές της Θήβας όπου κρατείται, η καθαρίστρια μίλησε για πρώτη φορά για την υπόθεση με το πλαστογραφημένο απολυτήριο Δημοτικού.

Μιλώντας στον Ταχυδρόμο του Βόλου η γυναίκα υποστήριξε ότι το έκανε για να μπορέσει να βρει δουλειά και να μεγαλώσει τα παιδιά της.

«Ντρέπομαι αλλά ήθελα τα παιδιά μου κοντά μου. Έτρεμε η ψυχή μου μη μεγαλώσουν σε ίδρυμα όπως εγώ», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η καθαρίστρια εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στους ανθρώπους που της συμπαραστέκονται μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, και ανέφερε πως ελπίζει να αποφυλακιστεί σύντομα.

Διαβάστε ακόμα:

- Με την καθαρίστρια συναντήθηκε στις φυλακές Θήβας ο υπουργός Δικαιοσύνης

- Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Αναντιστοιχία αδικήματος-ποινής στην περίπτωση της καθαρίστριας

- ΔΣΑ: Κραυγαλέα αντίθεση στο κοινό περί δικαίου αίσθημα η απόφαση για την καθαρίστρια