Νέα διαγραφή ανάρτησης Τραμπ για παραπληροφόρηση, από Twitter και Facebook

Νέα διαγραφή ανάρτησης Τραμπ για παραπληροφόρηση, από Twitter και Facebook

Με την καταγγελία της παραπληροφόρησης, Twitter και Facebook απέσυραν το βράδυ της Δευτέρας ένα βίντεο που είχε αναρτήσει ο  Ντόναλντ Τραμπ και περιείχε «ψευδείς πληροφορίες» για τον νέο κορονοϊό, όπως έγινε γνωστό σήμερα από την πλατφόρμα.

«Τα τουίτ που συνόδευαν το βίντεο παραβιάζουν την πολιτική μας όσον αφορά την παραπληροφόρηση για την Covid-19», ανέφερε ένας εκπρόσωπος, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες, όπως για παράδειγμα πόσοι άνθρωποι πρόλαβαν να δουν αυτό το βίντεο.

Εκπρόσωπος του Facebook είπε επίσης ότι το ίδιο βίντεο κατέβηκε και από την δική της πλατφόρμα το βράδυ της Δευτέρας επειδή περιείχε «ψευδείς πληροφορίες σχετικές με τα φάρμακα και τις θεραπείες» της Covid-19.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, περισσότερα από 14 εκατομμύρια άνθρωποι είδαν την ανάρτηση Τραμπ μέσω στου Facebook. Λίγες ώρες αργότερα, ο αμερικανός πρόεδρος ανήρτησε πολλά τμήματα του ίδιου βίντεο στη σελίδα του στο Twitter, όπου έχει 84,2 εκατομμύρια «ακολούθους».  

Στο βίντεο, ομάδα γιατρών έκαναν παραπλανητικές και ψευδείς δηλώσεις για την πανδημία. Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι δεν είναι αναγκαίες οι μάσκες για να σταματήσει η εξάπλωση της ασθένειας.

Επί μισή ώρα, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ο Τραμπ ανέβαζε μηνύματα υπερασπιζόμενος τη χρήση της υδροξυχλωροκίνης, ενός ανθελονοσιακού φαρμάκου, το οποίο έχει επαινέσει πολλές φορές. Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι το συγκεκριμένο σκεύασμα δεν είναι αποτελεσματικό για τη θεραπεία της Covid-19.

Το Twitter είναι η βασική πλατφόρμα επικοινωνίας του Τραμπ, όμως εδώ και μερικές εβδομάδες η εταιρεία δεν διστάζει να διαγράφει ή να «καλύπτει» τα μηνύματα του προέδρου, όταν θεωρεί ότι παραβιάζουν την πολιτική της. Πρόσφατα, απενεργοποίησε ένα προεκλογικό βίντεο του προέδρου όταν το συγκρότημα Linkin Park διαμαρτυρήθηκε επειδή χρησιμοποιήθηκε η μουσική του, χωρίς να έχει δώσει την άδεια για κάτι τέτοιο.

AP Photo/Evan Vucci