Νέα βουτιά 6% σημειώνει η Tesla

Νέα βουτιά 6% σημειώνει η Tesla

Κάτω από την τιμή στην οποία διαπραγματευόταν όταν εισήλθε στον δείκτη S&P 500, καταγράφει η μετοχή της Tesla, καθώς μετά τη χθεσινή πτώση κατά 8,55%, συνεχίζει πτωτικά και σήμερα.

Η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων καταγράφει πτώση της τάξης του 6%, στο άνοιγμα της συνεδρίασης στη Νέα Υόρκη, ανεβάζοντας τις απώλειες του διημέρου στο 14% εφόσον διατηρηθούν.

Με βάση το κλείσιμο της Δευτέρας, η μετοχή έχει υποχωρήσει κατά 21% από το υψηλό της 25ης Ιανουαρίου, κάτι που σημαίνει ότι ο τίτλος θα έχει χάσει το σύνολο των κερδών που είχε καταγράψει από την αρχή του έτους.

Η κατρακύλα της Tesla, εν μέσω της ευρύτερης υποχώρησης της αγοράς, τροφοδοτήθηκε εν μέρει από την ανάρτηση του διευθύνοντος συμβούλου της αυτοκινητοβιομηχανίας Έλον Μασκ στο Twitter το Σαββατοκύριακο, όπου έγραψε ότι οι τιμές του Bitcoin και του έτερου κρυπτονομίσματος Ether «φαίνονται υψηλές».

Το σχόλια του Μασκ σχετικά με την αξία του κρυπτονομίσματος στοίχισε στο Bitcoin μέρος των εντυπωσιακών κερδών που έχει καταγράψει το τελευταίο διάστημα, ιδίως μετά την ώθηση που έλαβε από την ανακοίνωση της Tesla ότι επένδυσε 1,5 δισ. δολάρια στο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του πλανήτη.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι είχε αγοράσει Bitcoin αξίας 1,5 δισ. δολαρίων για «περισσότερη ευελιξία και περαιτέρω διαφοροποίηση και μεγιστοποίηση της απόδοσης των μετρητών». Η αγορά πραγματοποιήθηκε κάποια στιγμή τον Ιανουάριο, είπε η εταιρεία χωρίς να αποκαλύψει πότε ή σε ποια τιμή αγόρασε το Bitcoin.

Πιο συγκεκριμένα, το Bitcoin έχει καταγράψει πτώση της τάξης του 15% το τελευταίο 24ωρο και έχει υποχωρήσει κάτω από το όριο των 50.000 δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Coin Metrics.

AP Photo/David Zalubowski