Νέα αντιπαράθεση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης από τις δηλώσεις Χ. Αθανασίου

Νέα αντιπαράθεση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης από τις δηλώσεις Χ. Αθανασίου

Νέος κύκλος αντιπαράθεσης της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ομόκεντρος με την υπόθεση της παρακολούθησης των τηλεφωνικών επικοινωνιών του Νίκου Ανδρουλάκη, ανοίγει μετά  τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Βουλής, Χαράλαμπου Αθανασίου σε τοπικό μέσο της Λέσβου. Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του εγείρει προς τον πρωθυπουργό την αξίωση για αποπομπή του γαλάζιου βουλευτή ενώ το ΠΑΣΟΚ ζητά την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής και την παραπομπή του Χαράλαμπου Αθανασίου, στα αρμόδια όργανα της Βουλής και στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Ο κ. Αθανασίου ερωτηθείς για το θέμα παρακολουθήσεων τόνισε: Ας υποθέσουμε ότι είναι ένας βουλευτής με διαφορετικό, θρησκευτικό προσανατολισμό από τους ορθόδοξους. Ας πούμε ένας μουσουλμάνος βουλευτής της Β.Ελλάδος. Δεν λέω ότι υπάρχει καμία αιχμή προς Θεού. Αν υποθέσουμε ότι δίνει κάποια πληροφορία στη γείτονα χώρα από που μπαίνουν οι μετανάστες. Δεν πρέπει να ελεγχθεί; Προέχει η εθνική ασφάλεια;» Στη διευκρινιστική ερώτηση της δημοσιογράφου, εάν με την τοποθέτηση του εννοεί: «ότι πρέπει να παρακολουθούνται τα τηλέφωνα;» ο Αντιπρόεδρος της Βουλής απάντησε: «Αν τηρείται η διαδικασία την οποία ο νομοθέτης προβλέπει, εμφανώς».

Κρεσέντο μισαλλοδοξίας χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις δηλώσεις Αθανασίου υποστηρίζοντας ότι εάν ο πρωθυπουργός δεν τον αποπέμψει: «αποδεικνύει ότι είναι ο υποβολέας των δηλώσεων του». Περαιτέρω από την Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι: Στην πραγματικότητα ο κύριος Αθανασίου δήλωσε απερίφραστα όσα υπαινίχθηκε ο κ. Μητσοτάκης στο διάγγελμα του, επιχειρώντας να καλύψει τις επικίνδυνες ενέργειες της Κυβέρνησής του με αναφορές στην εθνική ασφάλεια και "σκοτεινές δυνάμεις».

Συμπληρώνουν δε, ότι: «Στην προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν την εκτροπή την οποία έχουν μεθοδεύσει επαναφέρουν θεωρίες «εσωτερικών εχθρών» από τις πιο σκοτεινές εποχές της Ελληνικής Ιστορίας».

«Η Κυβέρνηση έχει βαλθεί να στείλει τη χώρα στα τάρταρα, σε επίπεδο σεβασμού των θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» ανέφερε στην έντονη αντίδραση της η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Στην ανακοίνωσή της γίνεται λόγος για αναβίωση της θεωρίας «του «εσωτερικού εχθρού» στο πρόσωπο των Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών» και προστίθεται η δηκτική αναφορά ότι:
«Η δήλωση αυτή, βυθίζει τη χώρα στη μισαλλοδοξία και δημιουργεί σοβαρή ρωγμή, σε εθνικό επίπεδο, καθώς εμφανίζει τον βουλευτή της μειονότητας, ως εν δυνάμει ικανό και σε κάθε περίπτωση ύποπτο να τελέσει πράξεις εσχάτης προδοσίας και εθνικής μειοδοσίας, άρα και εύλογα παρακολουθούμενο από τις μυστικές υπηρεσίες».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Liberal αμέσως μετά το θόρυβο που προκλήθηκε υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα, με την πλευρά του Χαράλαμπου Αθανασίου. Μετά από αυτήν την επαφή οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Αθανασίου αναμένεται να προβεί σε νέα δήλωση η οποία θα περιέχει την αναγκαία ανασκευή.