Νέα άδεια έξι ημερών για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Νέα άδεια έξι ημερών για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Την πέμπτη άδεια του παίρνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετά τη σχετική έγκριση του συμβουλίου των φυλακών. Ο αρχιεκτελεστής της 17Ν θα κάνει Πρωτοχρονιά σπίτι του αφού η άδεια του είναι έξι ημερών (συμπεριλαμβάνονται και δύο ημέρες οδοιπορικά) και ξεκινά από αύριο, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως από τον περασμένο Αύγουστο κρατείται στις αγροτικές φυλακές του Βόλου.

Η πρακτική των οδοιπορικών ξεκίνησε τον Οκτώβριο και επιτρέπει στον Κουφοντίνα να λαμβάνει μεγαλύτερο διάστημα άδειας ενώ γενικότερα η μεταχείριση προς το πρόσωπό του έχει χαρακτηριστεί ιδιαιτέρως ευνοική. Το γεγονός ότι μεταφέρθηκε σε αγροτικές φυλακές όπου οι συνθήκες για τους κρατούμενους είναι πιο χαλαρές είναι ένα δεδομένο.

Το άλλο είναι ότι ο 11 φορές καταδικασθείς σε ισόβια τρομοκράτης κρατείται σε σπίτι της φυλακής και όχι σε θάλαμο, από όπου μάλιστα έχει τη δυνατότητα να μπαίνει και να βγαίνει όποτε θέλει έχοντας και τα κλειδιά. Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι σύμφωνα με πληροφορίες ένα όχημα της εξωτερικής φρουράς  βρίσκεται έξω από την οικία του αλλά και ότι έχει... μετατεθεί από τις εργασίες συλλογής ντομάτας στους φούρνους των αγροτικών φυλακών Βόλου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τόσο η ένταξή του στο καθεστώς αδειών όσο και η μεταφορά του στις αγροτικές φυλακές έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων του αλλά και από ξένες κυβερνήσεις, όπως αυτή των ΗΠΑ και πρεσβείες.