Νέα 48ωρη άδεια για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Νέα 48ωρη άδεια για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Μια ακόμη 48ωρη άδεια έλαβε ο αρχιεκτελεστής της 17 Νοέμβρη και καταδικασμένος για 11 δολοφονίες και δεκάδες βομβιστικές ενέργειες Δημήτρης Κουφοντίνας που πλέον εκτίει την ποινή του στις ανοικτού τύπου αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας, στις οποίες δεν ισχύουν τα αυστηρά και περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις φυλακές Κορυδαλλού. 

Πλέον η παρουσία του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος εκμεταλλεύεται το νομικό πλαίσιο του κράτους που αντιμαχόταν μέσα από την εγκληματική του δράση, εκτός φυλακών τείνει να μετατραπεί σε κανονικότητα τη στιγμή που οι αντιδράσεις είναι μεγάλες εντός και εκτός Ελλάδος. 

Άλλωστε και τις τρεις προηγούμενες φορές πέραν των ελλήνων συγγενών των θυμάτων του υπήρξαν αντιδράσεις από τις πρεσβείες των ΗΠΑ, της Βρετανίας ακόμη και αυτής της Τουρκίας. Πρέπει να σημειωθεί ότι τόσο η μεταφορά του στις αγροτικές «χαλαρές» φυλακές όσο και οι άδειες εξόδου αποτελούν για άλλες χώρες αδιανόητη εξέλιξη πολύ δε περισσότερο τη στιγμή κατά την οποία ο ίδιος ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να δηλώσει σε καμία περίπτωση μεταμέλεια. 

 

Σημειώνεται ότι το  τριμελές πειθαρχικό συμβούλιο της φυλακής  -το οποίο αποτελείται από τον διευθυντή, την κοινωνική λειτουργό και τον εισαγγελέα- συνεδρίασε χθες και το αίτημα του Δ. Κουφοντίνα έγινε δεκτό, καθώς κρίθηκε ότι πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου και ότι ήταν συνεπής κατά τις προηγούμενες άδειες που είχε λάβει.

Υπενθυμίζεται ότι η αλλαγή του νόμου είναι αυτή που επιτρέπει στον Δ. Κουφοντίνα να αιτείται και να λαμβάνει άδειες.