ΝΔ: Το Μαξίμου «πιάστηκε στη φάκα» για τη Δημόσια Υγεία

ΝΔ: Το Μαξίμου «πιάστηκε στη φάκα» για τη Δημόσια Υγεία

«Σήμερα δεν μπορούσαν να διαστρεβλώσουν και πιάστηκαν στη φάκα», αναφέρει χαρακτηριστικά η Νέα Δημοκρατία απαντώντας στο Μέγαρο Μαξίμου για τη Δημόσια Υγεία, με την αξιωματική αντιπολίτευση να τονίζει ότι «όντως το δικό μας πρόγραμμα που αξίζει στους Έλληνες δεν έχει καμία σχέση με αυτό του Πολακικού ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως εξηγεί η ΝΔ στην ανακοίνωσή της, το δικό της πρόγραμμα για τη Δημόσια Υγεία «στηρίζει αναφανδόν την θεσμοθετημένη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Και το κάνει για να αναβαθμισθούν επιτέλους τα δημόσια νοσοκομεία και οι Έλληνες να απολαμβάνουν καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, με κανόνες, διαφάνεια, χωρίς απευθείας αναθέσεις και κυρίως χωρίς κόστος για τους πολίτες».

«Με αυτόν τον τρόπο», συνεχίζει η ανακοίνωση, «θα πάψουν και οι υπόγειες διαδρομές ανάμεσα στα δημόσια νοσοκομεία και κάποια ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα στα οποία παραπέμπονται κατά σύστημα οι ασθενείς, πληρώνοντας άνευ λόγου ένα σκασμό λεφτά».

Καταλήγοντας, η ΝΔ εξαπολύει βέλη και προς την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, αναφέροντας με νόημα «για περισσότερες πληροφορίες παραπέμπουμε το Μαξίμου στην κ. Όλγα Γεροβασίλη. Θα τους εξηγήσει εκείνη πώς έκανε χρυσές δουλειές με το ιδιωτικό ακτινοδιαγνωστικό κέντρο που διατηρεί στην Άρτα».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού κατηγορούσε τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι ... «ομολόγησε πως θέλει την κατάργηση της δημόσιας Υγείας», καθώς σύμφωνα με το Μαξίμου είπε «πως οι δημόσιοι υπάλληλοι θα εργάζονται για υπηρεσίες που θα παρέχονται από ιδιωτικές εταιρίες, προκειμένου να μην έχουν κόστος».