ΝΔ: Που έχει εξαφανιστεί αυτές τις κρίσιμες στιγμές ο κ. Τσίπρας;

ΝΔ: Που έχει εξαφανιστεί αυτές τις κρίσιμες στιγμές ο κ. Τσίπρας;

Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ δίνουν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή άτυπο ενημερωτικό σημείωμά του ως προς τη διαχείριση του προσφυγικού, στο οποίο αναφέρει τα «10 τραγικά λάθη» της κυβέρνησης και επαναλαμβάνει τις δικές του προτάσεις.

«Από όλο αυτό το παραλήρημα κρατάμε το 10ο σημείο, το οποίο μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθεί. Αλήθεια, ο κ. Τσίπρας που έχει εξαφανιστεί αυτές τις κρίσιμες στιγμές; Πετάει χαρταετό;», σημειώνουν κύκλοι της ΝΔ. 

Σημειώνεται πως στο 10ο σημείο, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η κυβέρνηση προσκολλημένη στις ιδεοληψίες της, δεν αξιοποιεί το γεγονός ότι απέναντί της έχει μία υπεύθυνη αντιπολίτευση έτοιμη "να βάλει πλάτη", όπως έχουμε επανειλημμένα δηλώσει, αρκεί ο κ. Μητσοτάκης να εγκαταλείψει την επικοινωνιακή διαχείριση, τη μικροκομματική λογική και τον αυταρχισμό που όχι μόνο δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα αλλά επιδεινώνουν διαρκώς τα προβλήματα».

Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «εδώ και επτά μήνες συνεχίζει να πορεύεται χωρίς κανένα σχέδιο στην αντιμετώπιση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης, επιβεβαιώνοντας καθημερινά την διαχειριστική ανικανότητα και την ανευθυνότητά της και έχοντας οδηγήσει σε ραγδαία επιδείνωση την δραματική κατάσταση και για τους νησιώτες και για τους αιτούντες άσυλο».