7ος χρόνος, ημέρα 2188η
Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει ειδική μεταχείριση για την επιχείρηση του εκλεκτού του εκδότη

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει ειδική μεταχείριση για την επιχείρηση του εκλεκτού του εκδότη
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Ανακοίνωση με την οποία απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ για τον φορολογικό έλεγχο στην εφημερίδα «Documento» του Κώστα Βαξεβάνη εξέδωσε η ΝΔ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει κάτι πρωτοφανές: ζητάει δημόσια παρέμβαση από την Κυβέρνηση στις ανεξάρτητες φορολογικές αρχές προκειμένου να είναι υπεράνω ελέγχων η επιχείρηση του εκλεκτού τους εκδότη! Ζητούν δηλαδή να έχει ειδική μεταχείριση και να εξαιρεθεί από αυτό που ισχύει για όλες τις υπόλοιπες επιχειρήσεις. Γιατί άραγε; Υπάρχει κάτι που θέλουν να αποφύγουν;», τονίζεται στην ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος και επισημαίνεται:

«Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί κάνουν τη δουλειά τους δίχως κυβερνητικές παρεμβάσεις, όπως γίνεται σε όλες τις δυτικές φιλελεύθερες δημοκρατίες».

«Ας υποδείξουν από την Κουμουνδούρου σε ποιες επιχειρήσεις επιτρέπουν στις φορολογικές αρχές να κάνουν ελέγχους και σε ποιες όχι. Βοηθούν έτσι στο να μην ξεχνάμε πως αντιλαμβάνονται την ανεξαρτησία των θεσμών, τον ρόλο του κράτους και των “αρμών της εξουσίας”», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του ανέφερε πως «χαιρετίζουμε τον φορολογικό έλεγχο στον μεγιστάνα και μεγαλοεκδότη Κώστα Βαξεβάνη».

«Είναι άλλωστε γνωστό ότι στις μέρες διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη όλοι οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ και ιδιαίτερα αυτοί που τα Μέσα τους έχουν πάρει εκατομμύρια δημόσιο χρήμα για να τον λιβανίζουν, υπόκεινται διαρκώς σε συνεχείς και αδιάλειπτους φορολογικούς ελέγχους. Τόσο πολύ έχουν χάσει τον ύπνο τους οι άνθρωποι και αυτό δεν είναι σωστό. Τέλος, οποιαδήποτε υποψία ότι ο έλεγχος Βαξεβάνη υποκινείται από το Μαξίμου και έρχεται σε απάντηση των αποκαλύψεων του ψευδούς πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη, είναι παντελώς αβάσιμη και παραπλανητική. Αυτά γίνονται μόνο στην Ουγγαρία του κ. Όρμπαν», κατέληγε η ανακοίνωση.