7ος χρόνος, ημέρα 2179η
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ, και στο θέμα της συμφωνίας επιλέγει τον φθηνό λαϊκισμό

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ, και στο θέμα της συμφωνίας επιλέγει τον φθηνό λαϊκισμό

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς απέδειξε για άλλη μια φορά ότι δεν μπορεί να υπερβεί τον εαυτό του. Και σε αυτό το θέμα επιλέγει τον φθηνό λαϊκισμό» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατίας σχολιάζοντας την τοποθέτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι η συμφωνία προασπίζει και προάγει τα εθνικά συμφέροντα και ότι περίμενε ο ΣΥΡΙΖΑ «να αφήσει στην άκρη τα στενά κομματικά γυαλιά και να δει τη Συμφωνία υπό το πρίσμα των αναγκών της χώρας», καταλήγοντας πως «τον αφήνουμε στην κρίση των πολιτών»

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Η Ελλάδα υπέγραψε σήμερα μια ιστορικής σημασίας Συμφωνία με τη Γαλλία, που προασπίζει και προάγει τα εθνικά συμφέροντα. Περιμέναμε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αυτή τουλάχιστον τη σημαντική μέρα, να αφήσει στην άκρη τα στενά κομματικά γυαλιά και να δει τη Συμφωνία υπό το πρίσμα των αναγκών της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς απέδειξε γι’ άλλη μια φορά ότι δεν μπορεί να υπερβεί τον εαυτό του. Και σε αυτό το θέμα επιλέγει τον φθηνό λαϊκισμό. Τον αφήνουμε στην κρίση των πολιτών».

Νωρίτερα σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ αν και αναγνώρισε ότι η αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία και την αγορά των φρεγατών αποτελούν «στρατηγικά ορθές επιλογές» ωστόσο υποστήριξε ότι «θα κληθούμε να πληρώσουμε πανάκριβα εξαιτίας των παλινωδιών και της έλλειψης στρατηγικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη», καθώς και ότι μπαίνουμε σε μια «κούρσα εξοπλισμών που ξεπερνά τα 10 δισ. ευρώ».