8ος χρόνος, ημέρα 2483η
Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022

ΝΔ: Η τοποθέτηση ΣΥΡΙΖΑ για τον δραπέτη Δημάκη δείχνει ποιος του δίνει άλλοθι

ΝΔ: Η τοποθέτηση ΣΥΡΙΖΑ για τον δραπέτη Δημάκη δείχνει ποιος του δίνει άλλοθι

Με την τοποθέτησή του ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ποιος δίνει άλλοθι στον δραπέτη Βασίλη Δημάκη, αναφέρει -μεταξύ άλλων- σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις για ένα σωφρονιστικό σύστημα που θα επιτελεί τη σωφρονιστική αποστολή του, με σεβασμό στα δικαιώματα των κρατουμένων.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται «αφήνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ που προ μηνών είχε αναλάβει την υπεράσπιση των εκβιαστικών αιτημάτων του Κουφοντίνα, να υπερασπίζεται έναν δραπέτη που έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 44 ετών για ληστείες, πλαστογραφία και παράνομη οπλοφορία».

Υπενθυμίζεται ότι καταδικασμένος κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού Βασίλης Δημάκης έσπασε το ηλεκτρονικό βραχιολάκι που του είχε χορηγηθεί, παραβιάζοντας τους όρους των ευεργετικών διατάξεων για εκπαιδευτική άδεια.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του είχε αναλάβει το ρόλο του υπερασπιστή του καταδικασμένου για βαρύτατα εγκλήματα Βασίλη Δημάκη, ο οποίος κάνοντας χρήση ευεργετικών διατάξεων για εκπαιδευτική άδεια, παραβίασε τους όρους και με επιστολή του ομολογεί ότι δραπέτευσε. Με την τοποθέτησή του ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ποιος δίνει άλλοθι στον δραπέτη, ο οποίος επιχειρεί σήμερα να κάνει και μαθήματα δημοκρατίας και - φυσικά - δεν κρύβει τις πολιτικές προτιμήσεις του.

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις για ένα σωφρονιστικό σύστημα που θα επιτελεί τη σωφρονιστική αποστολή του, με σεβασμό στα δικαιώματα των κρατουμένων. Αφήνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ που προ μηνών είχε αναλάβει την υπεράσπιση των εκβιαστικών αιτημάτων του Κουφοντίνα, να υπερασπίζεται έναν δραπέτη που έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 44 ετών για ληστείες, πλαστογραφία και παράνομη οπλοφορία».