ΝΔ: Η ΕΛΣΤΑΤ το επιβεβαίωσε, δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, δύο χρόνια ύφεση

ΝΔ: Η ΕΛΣΤΑΤ το επιβεβαίωσε, δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, δύο χρόνια ύφεση

«Παρέλαβαν από την κυβέρνηση Σαμαρά οικονομία σε ανάπτυξη και οδήγησαν νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε νέα χρέη», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που καταγράφουν ύφεση και το 2016.

«Τα σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το επιβεβαίωσαν περίτρανα: Δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, δύο χρόνια ύφεση», τονίζει η Νέα Δημοκρατία, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε από την κυβέρνηση Σαμαρά οικονομία σε ανάπτυξη και οδήγησαν νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε νέα χρέη.

«Όταν όλες οι χώρες της Ευρωζώνης αναπτύσσονται ταχύτατα, η Ελλάδα μένει πίσω, με αποκλειστική ευθύνη του πρωθυπουργού των φόρων, Αλέξη Τσίπρα», καταλήγει η Νέα Δημοκρατία.

«Δυστυχώς, από ιδεοληψία και ανικανότητα χάνεται για την ελληνική οικονομία η μία ευκαιρία μετά την άλλη Όπως αναδεικνύει η πρόσφατη Έκθεση του Δ.Ν.Τ. για τις Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές (WEO O.c.t. 2017) την ώρα που όλες οι προηγμένες χώρες αναπτύσσονται ταχύτερα από ότι προβλεπόταν, η Ελλάδα καταγράφεται ως η μόνη αρνητική αναπτυξιακή έκπληξη», αναφέρει η Πειραιώς.

Τέλος, όπως σημειώνει η ΝΔ, η υπερφορολόγηση, η αλλεργία στις μεταρρυθμίσεις και στις αποκρατικοποιήσεις, η αβεβαιότητα και η έλλειψη εμπιστοσύνης που προκαλεί αυτή η Κυβέρνηση, δυστυχώς, οδήγησε το Δ.Ν.Τ. να αναθεωρήσει προς τα κάτω τις προβλέψεις του για το 2017 από +2,8% σε +1,8%.

Και καταλήγει τονίζοντας πως «επί της προηγούμενης κυβέρνησης με κορμό τη Νέα Δημοκρατία η ύφεση -9,1% του 2011, μετατράπηκε σε ανάπτυξη +0,7% σε δύο χρόνια. Αντίθετα, τη διετία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ η ανάπτυξη + 0,7% έγινε ύφεση -0,2%. Και σήμερα, μετά από 3 χρόνια οπισθοχώρησης, ζημιά 100 δις ευρώ και μέτρα 14,5 δις ευρώ ο «πρωθυπουργός των φόρων» πανηγυρίζει εάν πιάσουμε το μισό ρυθμό ανάπτυξης από όσο θα είχαμε, αν δεν είχε κυβερνήσει ο ίδιος».