ΝΔ για Προανακριτική: Η απελπισία γεννά φαντάσματα

ΝΔ για Προανακριτική: Η απελπισία γεννά φαντάσματα

Φαντάσματα αλλά και υπόπτους γεννά, σύμφωνα με τη ΝΔ, η απελπισία στην οποία έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη σημερινή κατάθεση της πρώην εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου.

Η κυρία Δημητρίου, ενώπιον των μελών της προανακριτικής, φέρεται -σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ- να υποστήριξε ότι ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Αθανασίου κρατούσε για τρία χρόνια (2014-2017) υπόθεση που αφορούσε off shore εταιρείες τριών βουλευτών της ΝΔ που είχαν χρηματίσει υπουργοί. Υπήρχε, κατά την κυρία Δημητρίου, υλικό σε δεκάδες φακέλους με πολλά στοιχεία.

«Αυτό το υλικό εστάλη από τον αντικαταστάτη του, κύριο Μπρη στην κυρία Ράικου για συσχέτιση. Τελικά διαπιστώθηκε ότι η δικογραφία που είχε ζητήσει η κυρία Ράικου να συσχετισθεί, ήταν δική της δικογραφία και γνώριζε από τότε το θέμα. Ζήτησα να μην προαχθεί ο κ. Αθανασίου και για αυτό αλλά και για τι γεγονός ότι όταν κλήθηκαν εισαγγελείς από χώρες που είχαν εμπλεκόμενους να συναντηθούν στη Χάγη για ανταλλαγή στοιχείων για τα Panama papers είπε ψέματα στην υπηρεσία του ότι πήγε ενώ αυτό δεν συνέβη», φέρεται να είπε η κυρία Δημητρίου.

Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία υπογραμμίζει ο ο κύριος Βαξεβάνης και η παρέα του βλέπουν -ως συνήθως- νέους υπόπτους και off shore.  «Τώρα λοιπόν αποδίδουν αλλά πράγματα από αυτά που πραγματικά η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου είπε "ξεχνώντας" πως σήμερα η ίδια εκ νέου επιβεβαίωσε ότι ο κ Αγγελής της είχε πει ότι πίσω από την στοχοποίησή του ήταν ο Παπαγγελόπουλος και όταν μιλούσαν για Ρασπούτιν και μεθοδεύσεις όλοι ήξεραν ότι αναφέρεται σε Παπαγγελόπουλο. Ταυτόχρονα η κυρία Δημητρίου πήρε αποστάσεις και από την αντιθεσμική συνάντηση Παπαγγελόπουλου - Παππά και Μιωνή στο Μαξίμου». 

Και συνέχιζαν οι γαλάζιες πηγές: «Όλοι λοιπόν ήξεραν όταν έγραφε ο κ. Αγγελής "Ρασπούτιν" σε ποιον αναφερόταν. Δυστυχώς όμως οι καταγγελίες του αντί να ελεγχθούν άμεσα έπρεπε να περάσουν 6 μήνες και ένα δημοσίευμα στο τύπο για να διατάξει η εισαγγελέας την διερεύνηση τους. Ερωτηματικό αποτελεί γιατί η κα εισαγγελέας όταν εξετάσθηκε από τους αντιεισαγγελείς του ΑΠ κ. Σοφουλάκη σε Ζάχαρη στην ερώτηση για Ρασπούτιν δήλωσε άγνοια και γιατί δεν απάντησε αυτό που αποκάλυψε στην επιτροπή μας ότι ο Ρασπούτιν είναι ο Παπαγγελόπουλος. Όσο κάποιοι φίλοι του κ Αρτεμίου διαστρεβλώνουν τα λεγόμενα και ανακαλύπτουν δήθεν off shore με βουλευτές που ποτέ δεν ειπώθηκε δεν μπορούν να ξεπεράσουν την αποκάλυψη ότι με τα την παραίτηση Αγγελή όλοι στον Άρειο Πάγο και στην Κυβέρνηση ήξεραν ότι ο Ρασπούτιν είναι ο Παπαγγελόπουλος και δεν έκαναν τίποτα».