8ος χρόνος, ημέρα 2483η
Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022

ΝΔ για Πολάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ ονειρεύεται ανοικτά μια επίσημη ακαδημία του παραδικαστικού κυκλώματος

ΝΔ για Πολάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ ονειρεύεται ανοικτά μια επίσημη ακαδημία του παραδικαστικού κυκλώματος

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ, αναφερόμενο στις εξαγγελίες του Παύλου Πολάκη περί κρατικοποίησης οργανισμών αλλά και μιας δεύτερης σχολής δικαστών, σε μια ενδεχόμενη δεύτερη κυβερνητική θητεία της αριστεράς, κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για επίσημη ακαδημία του παραδικαστικού κυκλώματος και υπονόμευση των Ανεξάρτητων Αρχών, που αποτελεί ξεκάθαρη απειλή για τη Δημοκρατία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Στο σημερινό του show, ο Παύλος Πολάκης υποσχέθηκε κρατικοποιήσεις των πάντων - και όσων, δηλαδή, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εκχώρησε στο Υπερταμείο. Πρόκειται για το σοβιετικό οικονομικό μοντέλο του κ. Πολάκη και των περισσότερων στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έμεινε όμως εκεί, εξαγγέλλοντας και μια “δεύτερη σχολή δικαστών”, ή οποία προφανώς θα λειτουργεί ως η επίσημη ακαδημία του παραδικαστικού κυκλώματος που ονειρεύεται ανοιχτά η αξιωματική αντιπολίτευση.

Αν οι οικονομικές του αναλύσεις προκαλούν γέλιο σε σύγκριση με την πολιτική που εφάρμοσε ως Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, οι εξαγγελίες θεσμικών εκτροπών στη Δικαιοσύνη αποτελούν ξεκάθαρη απειλή για τη Δημοκρατία.

Την περίοδο 2015-2019, όντως επιχείρησαν να ελέγξουν τους αρμούς της εξουσίας, με παραδικαστικές κινήσεις, στημένους τηλεοπτικούς διαγωνισμούς και υπονόμευση των Ανεξάρτητων Αρχών. Ευτυχώς η Ελλάδα, έχει ισχυρούς δημοκρατικούς θεσμούς και το κράτος δικαίου λειτουργεί. Κι όσο ονειρεύονται επιστροφή στις ίδιες μεθόδους, τόσο οι πολίτες θα τους γυρίζουν την πλάτη».

Διαβάστε ακόμα: Πολάκης: Υπό δημόσιο έλεγχο τουλάχιστον μία τράπεζα τη δεύτερη φορά