ΓΔ: 889,27 -16,80 (-1,85 %)

Τζίρος: 41,52 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2018η
Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

ΓΔ: 889,27 -16,80 (-1,85 %)

Τζίρος: 41,52 εκατ. €   RT

ΝΔ για Κωνσταντίνο Καραμανλή: Σημάδεψε με τον πιο θετικό τρόπο το β' μισό του 20ου αιώνα

ΝΔ για Κωνσταντίνο Καραμανλή: Σημάδεψε με τον πιο θετικό τρόπο το β' μισό του 20ου αιώνα

«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπήρξε ο μεγαλύτερος Έλληνας πολιτικός που σημάδεψε με τον πιο θετικό τρόπο το β’ μισό του 20ου αιώνα» τονίζει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της με αφορμή τη συμπλήρωση 23 ετών από το θάνατό του.

Όπως σημειώνει, το οικονομικό θαύμα της μετεμφυλιακής Ελλάδας, η υποδειγματική μετάβαση στη Δημοκρατία το 1974 και η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ είναι τα πιο εμβληματικά από τα πολιτικά του επιτεύγματα.

«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν το πρότυπο του ορθού πολιτικού λόγου, αποστρέφονταν το λαϊκισμό και τη δημαγωγία και αναμφίβολα έθεσε τον εαυτό του, την παράταξη και την Ελλάδα πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Με σεβασμό στο έργο του μεγάλου πολιτικού άνδρα τιμάμε σήμερα την μνήμη του» καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σήμερα συμπληρώνονται 23 χρόνια από το θάνατο του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή.
 
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπήρξε ο μεγαλύτερος Έλληνας πολιτικός που σημάδεψε με τον πιο θετικό τρόπο το β’ μισό του 20ου αιώνα.
 
Το οικονομικό θαύμα της μετεμφυλιακής Ελλάδας, η υποδειγματική μετάβαση στη Δημοκρατία το 1974 και η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ είναι τα πιο εμβληματικά από τα πολιτικά του επιτεύγματα.
 
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν το πρότυπο του ορθού πολιτικού λόγου, αποστρέφονταν το λαϊκισμό και τη δημαγωγία και αναμφίβολα έθεσε τον εαυτό του, την παράταξη και την Ελλάδα πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας.
 
Με σεβασμό στο έργο του μεγάλου πολιτικού άνδρα τιμάμε σήμερα την μνήμη του».