ΝΔ: Χονδροειδή ψέματα Τσίπρα - Σκουρλέτη στη Βουλή για τον K. Κατσαφάδο

ΝΔ: Χονδροειδή ψέματα Τσίπρα - Σκουρλέτη στη Βουλή για τον K. Κατσαφάδο

Για χονδροειδή ψέματα στη Βουλή από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Παναγιώτη Σκουρλέτη κατά του υφυπουργού Ναυτιλίας κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της, η οποία υπογραμμίζει ότι ήρθε πλήρης διάψευση από τον ίδιο, αλλά και από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Άγγελο Κότιο, ότι είχε δήθεν εμπλακεί σε επεισόδιο κατά πρώην πρύτανη του ΠΑΠΕΙ.

Η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει χαρακτηριστικά:

To μεσημέρι ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε να λέει χονδροειδή ψέματα στη Βουλή κατά του υφυπουργού Ναυτιλίας κ. Κατσαφάδου ότι δήθεν είχε στείλει στο παρελθον τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο νοσοκομείο.

Υστερα από λίγες ώρες ήρθε η πλήρης διάψευσή του από δήλωση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς Αγγ. Κότιου που ήταν παρών στο αναφερόμενο περιστατικό και αναφέρει ότι ο κ.Κατσαφάδος δεν ήταν καν εκεί.

Ο κ. Κατσαφάδος παρουσίασε μάλιστα στη Βουλή αθωωτική δικαστική απόφαση. Η πλήρης διάψευση όμως δεν πτόησε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σκουρλέτη o oποίος την προσπέρασε σαν να μην υπάρχει.

Αυτός που δικάζει και καταδικάζει λοιπόν δεν είναι η δικαιοσύνη, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ.  Ακόμη κι όταν η δικαιοσύνη αθωώνει.

Ο κ. Τσίπρας, φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται ψευδόμενος στη Βουλή, ακόμη και για πραγματικά περιστατικά. Δεν παραπλανήθηκε από συνεργάτες του.

 Η αλήθεια είναι το τελευταίο πράγμα που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.  Συστηματικά χρησιμοποιούν το ψέμα ως αντιπολιτευτικό όπλο. Θα έπρεπε να έχουν μάθει όμως ότι έχει κοντά ποδάρια...

Άγγελος Κότιος: Διαψεύδω ότι ο υφ. Ναυτιλίας είχε εμπλακεί σε επεισόδιο κατά πρώην πρύτανη του ΠΑΠΕΙ

Είχε προηγηθεί διάψευση από τον Άγγελο Κότιο, ο οποίος σε ανακοίνωσή του ως αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, δήλωσε ότι «ο κ. Κατσαφάδος, όχι μόνο δεν μετείχε, αλλά δεν βρισκόταν καν στο χώρο, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή».

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας και με αφορμή δημοσιεύματα και επαναλαμβανόμενες δημόσιες τοποθετήσεις περί δήθεν εμπλοκής του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνου Κατσαφάδου σε επεισόδιο κατά πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς, απερίφραστα δηλώνω ως σημερινός Πρύτανης του Ιδρύματος και ως αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, ότι ο κ. Κατσαφάδος, όχι μόνο δεν μετείχε, αλλά δεν βρισκόταν καν στο χώρο, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Πρόκειται δε για περιστατικό, για το οποίο όλοι οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι φοιτητές, αθωώθηκαν πανηγυρικά από την Ελληνική Δικαιοσύνη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κ. Κατσαφάδος: Απαράδεκτη, προσβλητική και καθόλα ψευδή η αναφορά στο πρόσωπό μου

Απαράδεκτη, προσβλητική και καθόλα ψευδή», χαρακτήρισε από το βήμα της Ολομέλειας, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στο πρόσωπό του.

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Κ. Κατσαφάδος είπε ότι ήρθε στην Βουλή όχι «ως απολογούμενος στον κ. Τσίπρα, δεν το έχω ανάγκη, αλλά για να εκπροσωπήσω μια γενιά φιλελεύθερων νεολαίων, οι οποίοι συμμετείχαν στις διαδικασίες στα πανεπιστήμια και αγωνίστηκαν για να είναι ελεύθερα, για να είναι ανοιχτά, για να είναι δημοκρατικά, για τη φοιτητική νεολαία της Νέας Δημοκρατίας, την ανεξάρτητη φοιτητική νεολαία, τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η οποία πρωταγωνίστησε και συνεχίζει να πρωταγωνιστεί μέσα στους χώρους των πανεπιστημίων, όπου ήταν αυτή η οποία μίλησε για μεταπτυχιακά, για να μπορέσουν να ενισχυθούν οι σπουδές των φοιτητών, ήταν αυτή που μίλησε για προγράμματα ERASMUS, ήταν αυτή η οποία ήθελε ανοικτά τα πανεπιστήμια, και όχι να τα κλείνουμε για το πώς θα είναι το μέγεθος της τυρόπιτας, ή για το τι γίνεται στο Αφγανιστάν, ή για το τι γίνεται στο Ιράν, όπως ήταν τα αιτήματα, τότε, της φοιτητικής νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ζητούσε κατάληψη κάθε λίγο και λιγάκι για πράγματα τα οποία δεν είχαν καμία σχέση με τον φοιτητικό χώρο και με τα προβλήματα τα οποία αντιμετώπιζαν οι φοιτητές».

Είμαι εδώ, τόνισε ο κ. Κ. Κατσαφάδος «για να εκπροσωπήσω όλους αυτούς τους φιλελεύθερους νέους, οι οποίοι έχουν αγωνιστεί για ένα καλύτερο δημόσιο πανεπιστήμιο, αλλά και για να μπορέσω να βγάλω αυτήν την προσπάθεια συμψηφισμού, η οποία προσπάθησε να γίνει». Ο υφυπουργός κατέθεσε την απόφαση του δικαστηρίου στον Πειραιά «όπου μετά από μία μήνυση η οποία είχε γίνει από τον τότε πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά για ένα περιστατικό, το οποίο το είχαμε καταδικάσει απερίφραστα, κατηγόρησε όλο τον σύλλογο φοιτητών, τα μέλη της ΔΑΠ, τα μέλη της ΠΑΣΠ, οκτώ φοιτητές, επτά συμφοιτητές μου είχε κατηγορήσει ο τότε πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά, όπου εδώ υπάρχει η αμετάκλητη, οριστική και ομόφωνη αθωωτική απόφαση και των οκτώ».

Ο υφυπουργός, παράλληλα, προς επίρρωση των όσων ανέφερε, κατέθεσε και την ανακοίνωση την οποία έβγαλε το πανεπιστήμιο, μετά όπως είπε «από αυτόν τον οχετό ψεμάτων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που τυγχάνει να την υπογράφει ο σημερινός πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας σε εκείνο το εκλεκτορικό και ο οποίος, για να μην υπάρξει πάλι κάποιος συμψηφισμός και κάποια ταύτιση, δεν συμφωνεί με το εν λόγω νομοσχέδιο και λέει ότι δεν ήμουν καν στο πανεπιστήμιο τότε εκείνη τη μέρα, όπως αποδείχτηκε και στο δικαστήριο».

«Καταλαβαίνω και κατανοώ ότι δεν μπορείτε να χωνέψετε εσείς, οι σύντροφοί σας, έναν νέο άνθρωπο, έναν γιο ενός "μπάτσου" - έτσι λέτε τους αστυνομικούς, αυτή είναι η πραγματικότητα - ένα παιδί από μια οικογένεια της μεσαίας τάξης, ο οποίος δεν έζησε και δεν μεγάλωσε στα πλούτη και στα παλάτια, όπως λέτε εσείς ότι είμαστε πορφυρογέννητοι, ο οποίος αγωνίστηκε μέσα στα ελληνικά πανεπιστήμια, ο οποίος είναι περήφανος για τη δράση του, τις ιδέες τους και τις απόψεις του και τους ομοϊδεάτες του, και ο οποίος έχει τη χαρά και την τιμή να τον στηρίζουν δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες του. Σας ξαναλέω, δεν ήρθα εδώ για να απολογηθώ σ' εσάς. Έρχομαι γιατί έχω μία υποχρέωση, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σ' αυτήν την προσπάθεια συμψηφισμού που πήγε να γίνει. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Εγώ είμαι περήφανος, γιατί όλα μου τα χρόνια στο πανεπιστήμιο, αγωνιζόμουν για να είναι ανοιχτά τα πανεπιστήμια, όταν εσείς και τα παιδιά σας αγωνιζόσασταν για να είναι κλειστά τα πανεπιστήμια. Εγώ είμαι περήφανος γιατί είμαι ο γιος ενός "μπάτσου", όπως λέτε. Γιατί ο γιος ενός συναδέλφου σας, ο οποίος συνελήφθη ως μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης με ένα πιστόλι και μία χειροβομβίδα, όταν τον ρώτησε ο εισαγγελέας και του είπε "Τι θα τα κάνατε; Θα τα χρησιμοποιούσατε αυτά τα όπλα;", η απάντησή του ήταν "μόνο για τους αστυνομικούς". Και όταν τον ρώτησε ο εισαγγελέας - εσείς που κόπτεστε για την αστυνομία - "γιατί; Αυτοί δεν είναι άνθρωποι;", απάντησε 'όχι, είναι το μακρύ χέρι του νόμου». Και όταν πήγα να κλέψω την τράπεζα, πήγα να κάνω απαλλοτρίωση, όχι να ληστέψω την τράπεζα!'».

«Δεν είμαστε ίδιοι λοιπόν. Δεν είμαστε αυτοί που πηγαίνουμε μάρτυρες υπεράσπισης στους τρομοκράτες, στους μπαχαλάκηδες, στους αναρχικούς, σε όσους πετάνε μολότοφ, σε όσους καταστρέφουν και λεηλατούν την ελληνική περιουσία. Δεν είμαστε ίδιοι. Και λυπάμαι, στεναχωριέμαι πάρα πολύ, αλλά είχα υποχρέωση, όπως σας είπα, να έρθω εδώ, για τους χιλιάδες νεολαίους της Νέας Δημοκρατίας, για τον πρωθυπουργό και την υπουργό που δίνουν μια μάχη, για τη χώρα που πάει να μπει στην κανονικότητα. Έρχομαι εδώ για να μιλήσω για το αυτονόητο, έχοντας υποχρέωση μόνο μία: απέναντι σε αυτά τα παιδιά, απέναντι στην κληρονομιά που μου άφησε η μάνα μου και ο πατέρας μου και απέναντι στην κληρονομιά που πρέπει να αφήσω και εγώ στην κόρη μου, όχι για εσάς» είπε ο κ. Κατσαφάδος.

Ο υφυπουργός απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε, «εσείς ήσασταν, είστε και θα συνεχίσετε να είστε οι μεγαλύτεροι ψεύτες που έχουν περάσει μέσα από το ελληνικό κοινοβούλιο […]Εσείς είστε εδώ για συνεχίζετε αυτόν τον διχασμό και να τον τροφοδοτείτε με το ψέμα και με τον λαϊκισμό. Δεν θα σας περάσει».