ΝΔ: Απύθμενο θράσος από τον ΣΥΡΙΖΑ «να κουνάει το δάχτυλο» για θέματα ελευθερίας του Τύπου

ΝΔ: Απύθμενο θράσος από τον ΣΥΡΙΖΑ «να κουνάει το δάχτυλο» για θέματα ελευθερίας του Τύπου

Για απύθμενο θράσος κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία σχετικά με το θέμα της ελευθερίας του Τύπου στη χώρα μας, απαντώντας σε ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και σημειώνοντας ότι τ«ο γεγονός ότι η ελευθερία του Τύπου είναι απολύτως κατοχυρωμένη στη χώρα μας, δεν περιμένουν οι Έλληνες να το διαπιστώσει καμία ΜΚΟ».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Χρειάζεται απύθμενο θράσος τις ημέρες που ο Υπουργός Επικρατείας της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ Νίκος Παππάς, βρίσκεται ενώπιον της Δικαιοσύνης, κατηγορούμενος για απόπειρα καθοδήγησης και έλεγχο μέσων μαζικής ενημέρωσης με αδιαφανείς διαδικασίες, ο ΣΥΡΙΖΑ να «κουνάει το δάχτυλο» στην Κυβέρνηση για θέματα ελευθερίας του Τύπου.

Εκτός από τα αλήστου μνήμης βοσκοτόπια, τα 3 εκατομμύρια που δόθηκαν για την κυκλοφορία του Documento, όπως έχει καταθέσει ο κ. Καλογρίτσας, οι πολίτες θυμούνται επίσης καλά την ΕΡΤ του Καψώχα και της Ακριβοπούλου, δημοσιογράφους να οδηγούνται στα κρατητήρια με τη διαδικασία του αυτόφωρου και μεθοδεύσεις να κλείσουν μη αρεστά ΜΜΕ.

Το γεγονός ότι η ελευθερία του Τύπου είναι απολύτως κατοχυρωμένη στη χώρα μας, δεν περιμένουν οι Έλληνες να το διαπιστώσει καμία ΜΚΟ, με τα δικά της κριτήρια και όταν εμπλέκει ζητήματα που διερευνώνται και τα χρησιμοποιεί επιβαρυντικά, χωρίς η Δικαιοσύνη να έχει ολοκληρώσει το έργο της. Οι πολίτες βλέπουν καθημερινά να ασκείται ελεύθερα κριτική και προς κάθε κατεύθυνση, όπως κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα. Όσο για τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ και των φίλων του, γελάνε και τα βοσκοτόπια».

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του με θέμα την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα ανέφερε ότι «Το ΑΠΕ επιβεβαιώνει ότι αξίζουμε την κατρακύλα στην τελευταία θέση της Ελευθερίας του Τύπου σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Ειδικότερα τόνισε ότι «η Ελλάδα κατρακύλησε 38 θέσεις στην ελευθερία του Τύπου, στη θέση 108, σύμφωνα με την έρευνα των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, βρίσκεται στην τελευταία θέση σε ολόκληρη την ΕΕ και πλέον κάτω από πολλές υποανάπτυκτες χώρες με απολυταρχικά καθεστώτα». Προσθέτει ότι «το ΑΠΕ ωστόσο φρόντισε να λογοκρίνει την είδηση, απαλείφοντας κάθε αναφορά στην Ελλάδα στο σχετικό τηλεγράφημα». 

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει μετατρέψει σε ντροπή της Ευρώπης τη χώρα μας με τη φίμωση κάθε δημοσιογραφικής φωνής».