«Ναι» στο άνοιγμα του λιανεμπορίου αλλά με μέτρα, λένε Βασιλακόπουλος - Καφούνης

«Ναι» στο άνοιγμα του λιανεμπορίου αλλά με μέτρα, λένε Βασιλακόπουλος - Καφούνης
Eurokinissi

«Ναι» στο άνοιγμα του λιανικού εμπορίου αλλά με μέτρα, είναι η άποψη στην οποία συνέκλιναν τόσο ο Καθηγητής Πνευμονολογίας - Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος όσο και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Βασιλακόπουλος σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να ανοίξουμε καμία δραστηριότητα με απόλυτη ασφάλεια. Σε κάθε άνοιγμα θα υπάρχει αύξηση κρουσμάτων, το θέμα είναι να είναι μικρή».

Όπως σημείωσε, το λιανεμπόριο, ιδίως τα μικρά καταστήματα, πρέπει να λειτουργήσει με ραντεβού, όπως τα κομμωτήρια. «Το πώς θα λειτουργήσει εξαρτάται από το πώς θα συμπεριφερθούμε εμείς ως πολίτες», υπογράμμισε.

Επίσης, ο κ. Βασιλακόπουλος επανέλαβε πως πρέπει να τηρήσουμε όλοι τα μέτρα. «Θα πρέπει να ανοίξουν κάποια μαγαζιά με click away και τα υπόλοιπα με ραντεβού, όπως παραδείγματος χάρη τα μαγαζιά ένδυσης».

Από την πλευρά του ο κ. Καφούνης σύμφωνησε με τον καθηγητή Πνευμονολογίας, επισημαίνοντας ότι «οφείλουμε και εμείς να ακουγόμαστε. Λέω μια γνώμη που εκφράζει και την κοινή γνώμη πλέον. Δείχνει ότι μπορεί να λειτουργήσει».

Όπως τόνισε, το λιανεμπόριο είναι ένας ενιαίος κλάδος, άρα θα πρέπει να ανοίξει οριζόντια. «Να λειτουργήσει με αυστηρούς όρους. Να επανεξετάσουμε τη λειτουργία των σουπερμάρκετ. Γίνεται χαμός στους δρόμους».