Ναι, είχαμε δεχθεί προειδοποίηση για χτύπημα, όχι όμως από τη CIA, λένε οι αρχές της Καταλονίας

Ναι, είχαμε δεχθεί προειδοποίηση για χτύπημα, όχι όμως από τη CIA, λένε οι αρχές της Καταλονίας

Οι αρχές της Καταλονίας παραδέχθηκαν σήμερα ότι είχαν δεχθεί τον Μάιο προειδοποίηση για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα στο κέντρο της Βαρκελώνης, όμως αφενός αυτό δεν προερχόταν από την CIA και, αφετέρου, δεν θεωρήθηκε αξιόπιστο.

«Η προειδοποίηση χαρακτηριζόταν από πολύ μικρή αξιοπιστία», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εσωτερικών της τοπικής κυβέρνησης, Joaquim Forn, για να προσθέσει ότι οι αρχές της Καταλονίας μετέφεραν την προειδοποίηση στην Μαδρίτη, από όπου λίγες μέρες μετά, «δεν της απέδωσε αξιοπιστία».

Παράλληλα, ο αρχηγός της αστυνομίας, Josep Lluis Trapero, αρνήθηκε οποιαδήποτε επαφή με την CIA και τις αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ κατηγόρησε την εφημερίδα El Periodico -η οποία μετέδωσε πρώτη την είδηση, ότι προσπαθεί να απαξιώσει την αστυνομία.

Οι δηλώσεις αυτές αποτελούν τη συνέχεια της κόντρας που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη, καθώς Καταλανοί και κεντρική κυβέρνηση επιχειρούν να ρίξουν ο ένας στον άλλο την ευθύνη για το χτύπημα -στο πλαίσιο, φυσικά, της γενικότερης αντιπαράθεσης, με επίκεντρο το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, που προγραμματίζεται για την 1η Οκτωβρίου.