«Ναι» από λοιμωξιολόγους στο άνοιγμα των μουσείων - Στο τραπέζι οι παιδικοί σταθμοί, πότε ανοίγουν αθλητικές ακαδημίες

«Ναι» από λοιμωξιολόγους στο άνοιγμα των μουσείων - Στο τραπέζι οι παιδικοί σταθμοί, πότε ανοίγουν αθλητικές ακαδημίες

Το «πράσινο φως» για άνοιγμα των μουσείων στις 14 Μαΐου και των θερινών κινηματογράφων στις 21 του μηνός, έδωσε σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Στη συνεδρίαση της επιτροπής εξετάζονται, μεταξύ άλλων, τα επόμενα βήματα για παιδότοπους, βρεφονηπιακούς σταθμούς ενώ οι αθλητικές ακαδημίες θα ανοίξουν στις 17 Μαΐου, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες.

Η εισήγηση της επιτροπής περιλαμβάνει επίσης την έναρξη των θεατρικών και μουσικών παραστάσεων σε ανοιχτά θέατρα από τις 28 του μηνός.

Σε περίπτωση που η επιτροπή συμφωνήσει με τις εν λόγω προτάσεις θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι οι χώροι πολιτισμού θα επαναλειτουργήσουν με αυστηρά μέτρα προστασίας, μεταξύ των οποίων η υποχρεωτική χρήση μάσκας, ο περιορισμένος αριθμός ατόμων αλλά και οι απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των παρευρισκομένων. 

Επίσης, ανοιχτή παραμένει η επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας και μετά τις 11 το βράδυ, καθώς και η πλήρης κατάργηση των sms ενόψει της επίσημης έναρξης του τουρισμού στις 15 Μαΐου. 

Π. Σταμπουλίδης: Τελειώνουν στις 14 Μαΐου τα click away και click inside

Παράλληλα, για «καλή γενική εικόνα στην εστίαση» μίλησε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, και γνωστοποίησε πως το πρωί της Παρασκευής, σε σύνολο 7.000 ελέγχων διαπιστώθηκαν 205 παραβάσεις, οι οποίες αφορούσαν τη χρήση μάσκας κυρίως από πελάτες κατά τη διάρκεια της αναμονής.

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, είπε πως στις 14 Μαΐου τελειώνουν τα click away και click inside. «Δεν θα υπάρχει αυτή η διαδικασία στις 15» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι οι περιορισμοί για τον αριθμό των πελατών θα μας συνοδεύουν για πολύ καιρό ακόμα.

Η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας σήμερα, Παρασκευή 7 Μαΐου και ώρα 18:00, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.