Τρίτη 7 Απριλίου 2020, 14:14

-A +A

Μέλος επιτροπής του Υπ. Υγείας: «Να τελειώσει τώρα η σχολική χρονιά»

Τρίτη 7 Απριλίου 2020, 14:14
«Να τελειώσει τώρα η σχολική χρονιά»
-A +A

Την άποψη ότι τα σχολεία δεν θα πρέπει να ανοίξουν «και να τελειώσει τώρα η σχολική χρονιά» εξέφρασε ο παθολόγος-λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής Ειδικών του Υπ. Υγείας, Μ. Λαζανάς, τονίζοντας πως «ίσως να πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών».

Μιλώντας στον ρ/σ Θέμα 104,6, ο κ. Λαζανάς εξήγησε ότι δεν θεωρεί ασφαλές να ανοίξουν τα σχολεία, «γιατί τα παιδιά δεν έχουν αντισώματα, δεν έχουν προσβληθεί. Πώς θα βρεθούν τα παιδιά σε μια αίθουσα 30 ατόμων;».

Αναφερόμενος στην πανδημία του κορονοϊού, ο κ. Λαζανάς παρατήρησε ότι «δεν έχουμε ξαναδεί το πόσο εύκολα να μεταδίδεται» προσθέτοντας ότι ναι μεν τα νέα για τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα είναι «ευχάριστα αλλά αν ξεφύγουμε θα πάψουμε να τα έχουμε και θα φτάσουμε σε σημεία άλλων χωρών».

Παράλληλα, ανιχνεύοντας τους λόγους που η κατάσταση διαμορφώθηκε στην Ελλάδα ως έχει, διερωτήθηκε αν σε αυτή «συνετέλεσε ότι δεν έχουμε πολλές μεγάλες βιομηχανικές ομάδες. Μήπως συνέβαλε ότι δεν έχουμε πολλά γηροκομεία, μήπως το κλίμα βοήθησε, μήπως όπως είναι διαμορφωμένη η Ελλάδα που έχει πολλά βουνά και απομονωμένες περιοχές να μας βοήθησαν;».

Τέλος, υποστήριξε τη χρήση μάσκας από όλους, «ακόμα και της πάνινης».

«Αν τα μέτρα αρχίζουν να απελευθερώνονται όλος ο κόσμος πρέπει να φοράει μάσκες κυρίως για την προστασία από τους ασυμπτωματικούς και τη μετάδοση του ιού από αυτούς», κατέληξε ο κ. Λαζανάς.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή, 31 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα