Νίκος Χαρδαλιάς: «Να μην ετοιμάζεται κανείς για εκδρομές την Πρωτομαγιά»

«Να μην ετοιμάζεται κανείς για εκδρομές την Πρωτομαγιά»

Σαφές μήνυμα ότι οι περιορισμοί λόγω κορονοϊού ισχύουν απολύτως και στο ακέραιο έως τις 4 Μαΐου έστειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κατά τη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού. «Να μην ετοιμάζονται και να μην κάνει κανείς σκέψη για εκδρομές την Πρωτομαγιά» επεσήμανε.

Δεδομένου ότι σήμερα παρατηρήθηκε αυξημένη κίνηση και λόγω του καιρού, υπενθύμισε ότι τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν απολύτως και στο ακέραιο έως τις 4 Μαΐου, όπως ισχύουν και τα προβλεπόμενα πρόστιμα. «Και το λέω ώστε να μην ετοιμάζονται και να μην κάνει κανείς σκέψη για εκδρομές την Πρωτομαγιά» επισήμανε.

Σημείωσε ότι το τελευταίο 24ωρο παρατηρήθηκε άσκοπων μετακινήσεων, ειδικά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Σε ό,τι αφορά το τι ανοίγει και πότε, τόνισε ότι θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση τις πρώτες ημέρες της ερχόμενης εβδομάδας και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση κινείται με σχέδιο μελετώντας όλα τα δεδομένα. Ξεκαθάρισε εκ νέου ότι η επόμενη φάση θα είναι σταδιακή επιστροφή σε μια νέα καθημερινότητα.

Ενημέρωσε επίσης ότι η μετακίνηση από Δευτέρα προς τα ειρηνοδικεία και τα υποθηκοφυλακεία για τη διαδικασία της συναινετικής προσομοίωσης θα γίνεται με χρήση του κωδικού Β2 στο 13033.