8ος χρόνος, ημέρα 2395η
Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022

Κ. Αχ. Καραμανλής σε Αττική Οδό: Να καταβληθεί άμεσα η αποζημίωση στους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν

Να καταβληθεί άμεσα η αποζημίωση στους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν
eurokinissi

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ζήτησε σήμερα από τους εκπροσώπους της Αττικής Οδού να καταβάλλουν άμεσα το ποσό των 2.000 ευρώ στους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν στον αυτοκινητόδρομο.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με εκπροσώπους της Αττικής Οδού. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η καταβολή του ποσού των 2000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο στην Αττική οδό, έτσι όπως ζητήθηκε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως προαναφέρθηκε, από την πλευρά του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ζητήθηκαν η άμεση καταβολή του ποσού σε όσους το δικαιούνται, καθώς και η επιτάχυνση της διαδικασίας καταβολής. Από την πλευρά της, η εταιρεία επανέλαβε τη δέσμευσή της για την καταβολή του ποσού, ενώ συμφώνησε τις επόμενες ημέρες να παρουσιάσει στο υπουργείο τον ακριβή τρόπο με τον οποίο θα γίνει η καταβολή.

Παράλληλα, από την πλευρά του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, επισημάνθηκε στην εταιρεία ότι μετά την απόφαση του Υπουργού Κ. Καραμανλή για συγκρότηση της Επιτροπής του νόμου 4663/2020 (για τη διερεύνηση των ευθυνών από το «κλείσιμο» της κυκλοφορίας στην Αττική οδό), θα πρέπει να κατατεθούν όλα τα έγγραφα που θα ζητηθούν έτσι ώστε να υποβληθεί το πόρισμα εντός 20 ημερών.