8ος χρόνος, ημέρα 2275η
Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Να εφαρμοστεί οπωσδήποτε η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού

Να εφαρμοστεί οπωσδήποτε η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού

Την άποψη πως μόνο με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού ως μέτρο μπορεί να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της πανδημίας εξέφρασε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «θεωρώ ότι πρέπει να εφαρμοστεί οπωσδήποτε η υποχρεωτικότητα αλλιώς δε θα επιλυθεί το ζήτημα, δε θα απαλλαγούμε από αυτό τον κίνδυνο, να αρρωστήσουν και να πεθάνουν άνθρωποι».

Επίσης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε πως τα μέτρα τα οποία ορίστηκαν εδώ και δύο εβδομάδες, ισχύουν κανονικά.

«Κανένας δεν μπαίνει στην εκκλησία κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας, ούτε για ιδιωτική προσευχή χωρίς μάσκα, χωρίς να κρατούνται οι αποστάσεις και χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα της απολύμανσης με τα αντίστοιχα απολυμαντικά που έχουν ορισθεί», επεσήμανε.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του, τα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή δεν είναι αποτρεπτικά καθώς η μείωση του αριθμού των προσερχόμενων και συμμετεχόντων στη θεία λειτουργία είναι μικρότερος αφού οι παρευρισκόμενοι στο ναό είναι ανάλογη των τετραγωνικών.

Εξάλλου υπάρχει πρόβλεψη τέλεσης ακόμη και τριών λειτουργιών την ημέρα των Χριστουγέννων, προκειμένου όσο το δυνατόν περισσότεροι πιστοί να μπορούν να εκκλησιαστούν εφόσον το επιθυμούν.

Δεν είναι δική μας αρμοδιότητα να ελέγξουμε αν αυτοί οι οποίοι μπαίνουν στην εκκλησία είναι εμβολιασμένοι η δεν είναι, τόνισε σε κάθε περίπτωση υπογραμμίζοντας πως κανείς δεν μπορεί να αποκλειστεί από τον χώρο της εκκλησίας.

«Αυτό δεν μπορεί καταρχήν να εφαρμοστεί ούτε από τους επιτρόπους, ούτε από τους νεωκόρους ούτε από κανένα άλλο προσωπικό» είπε.

Ο Μητροπολίτης, δήλωσε πως η εικόνα της αστυνομίας στα προαύλια των ναών δεν είναι κάτι το ευχάριστο εντούτοις η εκκλησία δεν μπορεί να παρέμβει σε αποφάσεις που παίρνονται από την πολιτεία και αφορούν μέτρα εκτός των ναών.

«Μέσα στο ναό δεν μπορεί να υπάρξει αστυνόμευση» τόνισε.

Όπως ανέφερε, τουλάχιστον ο ίδιος στη Μητρόπολη του, γνωρίζει πόσοι ιερείς είναι ανεμβολίαστοι.

«Και βέβαια λειτουργούν από τη στιγμή που δεν υπάρχει μια νομοθετική εξουσιοδότηση από μέρος του κράτους στο πως θα διαχειριστούμε εμβολιασμένους κληρικούς, εγώ δεν μπορώ, δεν έχω τη δυνατότητα να εφαρμόσω κάποια μέτρα τα οποία θα αφορούν τους μη εμβολιασμένους» είπε χαρακτηριστικά.