Ρώμη σε Αθήνα: Να δεχθεί η Ελλάδα φέτος Ιταλούς τουρίστες

Να δεχθεί η Ελλάδα φέτος Ιταλούς τουρίστες

Η Ιταλία ανεβάζει τόνους απέναντι στην Ελλάδα θεωρώντας ότι θα πρέπει να ανοίξουν άμεσα τα σύνορα και για τους Ιταλούς τουρίστες, χωρίς επιπλέον περιορισμούς. Στις 9 Ιουνίου στην Αθήνα ο Υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι ντι Μάιο.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια, θεωρεί λανθασμένο να μπαίνουν σε καραντίνα, έστω και μόνο για μια εβδομάδα, οι τουρίστες που φτάνουν στα ελληνικά αεροδρόμια από τέσσερις περιοχές του ιταλικού Βορρά.

Ο υπουργός Eξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο προσθέτει ότι «η Ιταλία πιστεύει στο ευρωπαϊκό πνεύμα, αλλά είναι έτοιμη να κλείσει τα σύνορα, σε όποιον δεν τη σέβεται».

Στις 9 Ioυνίου ο Ντι Μάιο αναμένεται να έρθει στην Αθήνα, ενώ νωρίτερα θα έχει συναντήσεις με τους ομολόγους του στο Βερολίνο και τη Λιουμπλιάνα.

«Πιστεύουμε στην συνεργασία αλλά και στην αμοιβαιότητα. Με αυτό το πνεύμα θα πραγματοποιήσω τις τρεις αυτές επισκέψεις. Όταν πάω στην Αθήνα θα έχω μαζί μου όλα τα επιδημιολογικά στοιχεία για να δείξω ποια είναι η κατάσταση σε όλες τις ιταλικές περιφέρειες», τόνισε ο Ιταλός ΥΠΕΞ

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα της DW, η Λέγκα του Βορρά βρίσκεται σε διαρκή προεκλογική περίοδο και οι δηλώσεις κατά της Ελλάδας εντάσσονται σε αυτό ακριβώς το πνεύμα. Από την άλλη, το κόμμα Πέντε Αστέρια του Ντι Μάιο προσαρμόζονται, ώστε να μη συνεχίσουν να πέφτουν στις δημοσκοπικές έρευνες.