Να ανοίξει η πόρτα της η Ε.Ε. ζητά ο Νικολά Ντιμιτρόφ

Να ανοίξει η πόρτα της η Ε.Ε. ζητά ο Νικολά Ντιμιτρόφ

Λίγες μόλις ώρες μετά την υπογραφή της συμφωνίας στις Πρέσπες, ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, ζητά, με συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων να ανοίξει η Ε.Ε. την πόρτα της για τη χώρα του.

Σημειώνοντας ότι «δύο χώρες των Βαλκανίων αποδεικνύουν αυτή τη στιγμή ότι η περιοχή αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης διότι διευθετούμε τα προβλήματά μας εμείς οι ίδιοι, με ευρωπαϊκό τρόπο» ζητεί επιτάχυνση των διαδικασιών.

Μάλιστα αναφέρει ότι «το καλύτερο πράγμα που η Ε.Ε. θα μπορούσε να κάνει είναι να αναγνωρίσει αυτή τη συμφωνία και να μας βοηθήσει να ανοίξουμε την πόρτα».

Η αναφορά του κ. Ντιμιτρόφ επιβεβαιώνει ότι η συμφωνία οδηγεί σε άμεσες εξελίξεις καθώς και ότι θα δημιουργηθούν, έως ότου κατατεθεί προς έγκριση στη Βουλή, τετελεσμένα που δύσκολα θα ανατραπούν στην πορεία.

Επίσης ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων χαρακτήρισε ως ιστορική της συμφωνία με την Ελλάδα τονίζοντας πως «αήμερα γράψαμε ιστορία και ανοίξαμε το μέλλον μας».

Τέλος υποστήριξε ότι «αυτό θα έχει κατευναστικό αντίκτυπο στα Βαλκάνια. Από γεωπολιτικής άποψης, αυτό θα ξεπεράσει τις δύο εμπλεκόμενες χώρες»