7ος χρόνος, ημέρα 2061η
Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021

Ν. Τζανάκης: «Ναι» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών

Ν. Τζανάκης: «Ναι» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών

Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών τάχθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, ο οποίο υπογράμμισε πως κανείς δεν είναι άτρωτος. «Είτε το περάσει βαριά είτε ελαφριά. Οπότε, τρέχτε να εμβολιαστούμε», συνέστησε ο καθηγητής.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μιλώντας στο Mega «ο εμβολιασμένος υγειονομικός που θα έρθει σε επαφή με κρούσμα δεν τίθεται σε παύση εργασίας. Αντίθετα συνεχίζει να εργάζεται υπό οδηγίες. Ο ανεμβολίαστος θα κάτσει σπίτι του 14 ημέρες και τις βάρδιές του θα τις κάνουν οι υπόλοιποι. Κανείς δεν είναι άτρωτος. Είτε το περάσει βαριά είτε ελαφριά. Οπότε, τρέχτε να εμβολιαστούμε».

Ο καθηγητής αναφέρθηκε στα περιστατικά θρομβώσεων με τους εμβολιασμούς σημειώνοντας ότι καταγράφεται ένα στις 600.000 και στην Κρήτη θα είναι 1 στις 50.000, υπογραμμίζοντας ότι είναι «υπόθεση εργασίας που μου φαίνεται πολύ απομακρυσμένη ή δύσκολη το να είχε πρόβλημα η παρτίδα των AstraZeneca που ήρθαν στην Κρήτη. Δεν ξέρω ποιος γέννησε αυτή τη θεωρία ούτε ξέρω αν ερευνάται. Ούτε γνωρίζω στη βιβλιογραφία ότι υπάρχουν προβληματικές παρτίδες».

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη, όσοι νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο που εργάζεται το τελευταίο δίμηνο, είτε στις ΜΕΘ είτε στις απλές κλίνες Covid ήταν ανεμβολίαστοι.