7ος χρόνος, ημέρα 2092η
Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021

Ν. Τζανάκης: Αναμένουμε μονοψήφιους αριθμούς θανάτων στα μέσα Ιουλίου

Ν. Τζανάκης: Αναμένουμε μονοψήφιους αριθμούς θανάτων στα μέσα Ιουλίου
Eurokinissi

Αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα εμφανίστηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, ο οποίος μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας, τόνισε ότι «τα επιδημιολογικά δεδομένα εξελίσσονται καλά και φαίνεται ότι βρισκόμαστε στο ευμενές σενάριο».

Όπως υπογράμμισε, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχει προχωρήσει αρκετά ο εμβολιασμός στις μικρότερες ηλικιακές ομάδες οι οποίες είναι και οι πιο ενεργές επαγγελματικά και κοινωνικά και μέσω αυτών υπήρχε η μεγαλύτερη διασπορά του ιού.

Προέβλεψε ότι στις αρχές ή στα μέσα Ιουλίου, ο ημερήσιος αριθμός θανάτων θα είναι μονοψήφιος αν τα πράγματα συνεχίσουν να εξελίσσονται με τους ίδιους ρυθμούς.

Ερωτηθείς για τη δήλωση του αξιωματούχου του ΕΜΑ, Μάρκο Καβελέρι, ο οποίος είπε ότι θα πρέπει να σταματήσει ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της AstraZeneca, επισήμανε ότι αυτό είναι προσωπική του άποψη και όχι θέση του οργανισμού.

«Σε κάθε περίπτωση τα οφέλη από τον εμβολιασμό είναι ασύγκριτα περισσότερα από τις ελάχιστες περιπτώσεις παρενεργειών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανάκης.