Ν. Τραμπ: Σε φάση της οργάνωσης βρίσκεται η σύνοδος με τον Κιμ

Ν. Τραμπ: Σε φάση της οργάνωσης βρίσκεται η σύνοδος με τον Κιμ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σήμερα ότι η επόμενη συνάντησή του με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν θα γίνει και ότι αξιωματούχοι των δύο χωρών αυτήν την περίοδο την οργανώνουν.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους αφού ανακοίνωσε την παραίτηση της Νίκι Χέιλι από τον ΟΗΕ, ο Τραμπ είπε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο είχε μια «θαυμάσια συνάντηση» με τον Κιμ.

Για την επόμενη σύνοδο κορυφής εξετάζονται «τρεις ή τέσσερις διαφορετικές τοποθεσίες» αλλά κατά πάσα πιθανότητα δεν θα γίνει στη Σιγκαπούρη, όπως η πρώτη.

Αναφερόμενος στις εμπορικές σχέσεις της Ουάσινγκτον με το Πεκίνο, ο Τραμπ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Κίνα δεν είναι ακόμη έτοιμη για μια εμπορική συμφωνία, εξηγώντας ότι πρόσφατα ακυρώθηκαν δύο συναντήσεις με Κινέζους αξιωματούχους. Απείλησε όμως και πάλι ότι θα επιβάλει επιπρόσθετους δασμούς σε κινεζικά εισαγόμενα προϊόντα, ύψους 267 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αν η Κίνα προβεί σε αντίποινα για τα ήδη εφαρμοζόμενα μέτρα.

Τέλος, σχολιάζοντας την κατάσταση με το Ιράν, είπε ότι «κάποια στιγμή» το Ιράν θα θελήσει να συνάψει μια «πραγματική συμφωνία» με τη διεθνή κοινότητα για το πυρηνικό πρόγραμμά του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία AP