Ν. Τραμπ: «Μόνο εμένα ακούει ο Ερντογάν»

Ν. Τραμπ: «Μόνο εμένα ακούει ο Ερντογάν»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε σήμερα ότι πολλές χώρες ανά τον κόσμο ζητούν τη βοήθεια του για να υπάρξει κάποια συνεννόηση με τον Τούρκο ηγέτη Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διότι είναι ο "μόνος τον οποίο ακούει".

Σύμφωνα με το δίκτυο Anadolu, το οποίο επικαλείται τη συνέντευξη του Ντόναλντ Τραμπ στην εκπομπή Fox and Friends, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε "Με πήραν τηλέφωνο ηγέτες χώρων πρόσφατα και μου είπαν μπορείς να πάρεις τον Ερντογάν;"

Ο Τραμπ ο οποίος δεν ανέφερε ποιος ξένος ηγέτης του ζήτησε να παρέμβει πρόσθεσε "Ρώτησα, μου ζητάς να το κάνω επειδή είμαστε οι ΗΠΑ. Όχι μου είπε επειδή ακούει μόνο εσένα. Λόγω της προσωπικότητας σου. Και είναι αλήθεια ακούει μόνο εμένα, έτσι είναι".

O Τραμπ υποστήριξε ότι συνομιλεί με "υψηλού επιπέδου σκακιστές" αναφερόμενος στους ξένους ηγέτες με τους οποίος είναι σε επαφή. 

Όπως σημειώνει το Anadolu, οι δηλώσεις του Τραμπ έρχονται μετά το τηλεφώνημα που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν στον απόηχο της αυξημένης έντασης που παρατηρείται στην Ανατολική Μεσόγειο μεταξύ των συμμάχων στο ΝΑΤΟ Ελλάδας και της Τουρκίας.