Ν. Τόσκας για την υπόθεση Μ. Λεμπιδάκη: Είμαστε όλοι υπερήφανοι, ήταν μια τέλεια επιχείρηση

Ν. Τόσκας για την υπόθεση Μ. Λεμπιδάκη: Είμαστε όλοι υπερήφανοι, ήταν μια τέλεια επιχείρηση

«Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς όπου κι αν βρίσκονται. Είμαστε όλοι υπερήφανοι, όλος ο ελληνικός λαός, όλη η κοινωνία. Η ΕΛΑΣ απέδειξε ότι διαθέτει ικανά στελέχη. Αυτή την αστυνομία θέλουμε, μία αστυνομία κοντά στον πολίτη» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας κατά την επίσημη παρουσίαση της εξιχνίασης της υπόθεσης απαγωγής του 53χρονου επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη που γίνεται στην έδρα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας Κρήτης στα Χανιά.

Ο κ. Τόσκας έκανε λόγο για μια «τέλεια επιχείρηση για όσους ασχολούνται με θέματα ασφάλειας».

Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνος Τσουβάλας είπε ότι ήταν μια δύσκολη υπόθεση που η έκβασή της μεταδίδει στους Έλληνες πολίτες και στην ελληνική κοινωνία αισθήματα ανακούφισης. «Η ελληνική αστυνομία μπορεί να λειτουργήσει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες αποτελεσματικά και υπεύθυνα. Είμαστε εδώ για να επιβραβεύσουμε τους συναδέλφους αστυνομικούς της Κρήτης που επί 6 μήνες οργάνωσαν και εκτέλεσαν με μεθοδικότητα την εξιχνίαση της υπόθεσης απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη» τόνισε.

 

Στο μεταξύ, ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η 16χρονη, που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη στο Ηράκλειο.

Ο δικηγόρος της ανήλικης, Γιώργος Φρατζεσκάκης, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «το σημαντικό είναι ότι η 16χρονη έχει αφεθεί ελεύθερη. Τα στοιχεία που υπάρχουν εις βάρος της θεωρώ ότι δεν μπορούν να στηρίξουν μια καταδικαστική απόφαση στο ακροατήριο. Η θέση της 16χρονης είναι ότι δεν γνώριζε τίποτα σχετικά με την απαγωγή του κ. Λεμπιδάκη». Πρόσθεσε ότι «για όποιες ενέργειες της καταλογίζονται ότι έχει κάνει, δεν γνώριζε ότι αυτές συνδέονται με τη συγκεκριμένη απαγωγή και ούτε θα μπορούσε να υποπτευθεί κάτι τέτοιο».

Ο κ. Φρατζεσκάκης είπε ότι «η μητέρα της δεν γνώριζε τίποτα και μητέρα και κόρη είναι συγκλονισμένες και προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν αυτό που έχει συμβεί στην οικογένειά τους. Καταλαβαίνετε ότι είναι μια δύσκολη κατάσταση γιατί εμπλέκεται ο σύζυγος και πατέρας». Ο ίδιος είπε ότι ως πολίτης αυτής της κοινωνίας μπορώ να πω ότι είναι ανακουφισμένη η κοινωνία που υπήρξε ένα αίσιο τέλος σε αυτή την ιστορία.

Η 16χρονη απολογήθηκε αμέσως για να περιοριστεί ο χρόνος κράτησής της και αφέθηκε ελεύθερη, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της παρουσίας μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ