ΓΔ: 927,29 1,46 (0,16 %)

Τζίρος: 62,81 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2053η
Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 927,29 1,46 (0,16 %)

Τζίρος: 62,81 εκατ. €   RT

N. Θωμαΐδης: Παρακινδυνευμένη η άρση lockdown πριν τις 15 Μαρτίου

N. Θωμαΐδης: Παρακινδυνευμένη η άρση lockdown πριν τις 15 Μαρτίου

«Έχουμε υψηλό φορτίο, που δεν είχαμε παρόμοιο, φαίνεται ότι αυτήν την εποχή έχουμε μεγάλη διασπορά, η οποία μεταφράζεται σε εισαγωγές στο νοσοκομείο, μέρα με τη μέρα», τόνισε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης, επισημαίνοντας πως είναι «παρακινδυνευμένο να συζητάμε για άνοιγμα», πριν τις 15 Μαρτίου.

Μιλώντας στον Ant1 ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, εξήγησε ότι θεωρεί καλύτερη ημερομηνία το άνοιγμα μετά τις 15 Μαρτίου, διότι το φορτίο στα λύματα παραμένει υψηλό, κάτι που σημαίνει πως «τα μέτρα δεν αποδίδουν, δεν ξέρω κι αν εφαρμόζονται».

Αναγνωρίζοντας την ψυχολογική πίεση και κόπωση, ο καθηγητής κατέληξε ότι «φρονιμότερη» την παραπάνω ημερομηνία για την άρση του lockdown.

Επίσης, έκανε λόγο «για άμεση συνάρτηση των κρουσμάτων με τον αριθμό των τεστ» σημειώνοντας πως αυτήν την εβδομάδα έγιναν περισσότερα τεστ από την προηγούμενη.

«Το υψηλό φορτίο στα λύματα, δεν αποτυπωνόταν στα κρούσματα, αλλά στην κινητικότητα στις ΜΕΘ», παρατηρεί ο καθηγητής και τονίζει πως «αυτό που είναι κρίσιμο είναι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ, κάτι που έχει άμεση συνάρτηση με τα κρούσματα».

Όσο αφορά στα αίτια της «έκρηξης» των κρουσμάτων, είπε πως «παρατηρώντας την κινητικότητα δεν μπορούμε να πούμε ότι εφαρμόζεται ένα σκληρό lockdown».