7ος χρόνος, ημέρα 2058η
Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021

Ν. Θωμαΐδης για λύματα Αττικής: Παραμένει σταθερή η επιδημιολογική εικόνα

Ν. Θωμαΐδης για λύματα Αττικής: Παραμένει σταθερή η επιδημιολογική εικόνα

«Βρισκόμαστε σε μία επιπεδοποίηση, βλέπετε και στα λύματα έχουμε μία σταθερότητα από βδομάδα σε βδομάδα - Εύχομαι και ελπίζω να υπάρξει αποκλιμάκωση με τα μέτρα που ελήφθησαν» είπε ο Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, μιλώντας στο Mega

«Όσον αφορά την Αττική βρισκόμαστε σε μία επιπεδοποίηση, βλέπετε και στα λύματα έχουμε μία σταθερότητα από βδομάδα σε βδομάδα. Εύχομαι και ελπίζω να υπάρξει αποκλιμάκωση με τα μέτρα που ελήφθησαν. Αυτή τη στιγμή όμως είναι σταθερός ο αριθμός των κρουσμάτων. Βέβαια αυτό που έχει σημασία να βλέπουμε πάντοτε είναι οι εισαγωγές. Τα κρούσματα, όπως ξέρετε έχουν να κάνουν με τον αριθμό των τεστ που διενεργούνται», τόνισε αρχικά ο κ. Θωμαΐδης.

«Είμαστε στη φάση η οποία περιμένουμε να δούμε μία σημαντική μείωση από τη στιγμή που θα εφαρμοστούν τα μέτρα που ελήφθησαν, διότι τώρα αυτό που έχουμε δει διαχρονικά από τότε που εμφανίστηκε η μεγάλη αύξηση είναι μία μεσοσταθμική μείωση της τάξης του μείον 20 ως 50%, οπότε ήταν μικρή μείωση. Αυτό βέβαια εμφανίστηκε ως κρούσματα στη συνέχεια. Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση από την επόμενη βδομάδα ή στις επόμενες βδομάδες στην Αττική», πρόσθεσε.

«Ο ΕΟΔΥ έχει δημιουργήσει το εθνικό δίκτυο επιδημιολογίας λυμάτων με πέντε πάρα πολύ καλά εργαστήρια. Έχουμε δει σε άλλες περιοχές μία αύξηση. Υπάρχει η πιθανότητα να εμφανιστούν αυξημένα κρούσματα σε αυτές τις περίφημες περιφέρειες οπότε πρέπει συνολικά να είμαστε σε επαγρύπνηση», ανέφερε συγκεκριμένα.