Παρασκευή 22 Μαΐου 2020, 23:20

-A +A

Ν. Σύψας για τουρισμό: Πρέπει να ληφθούν όλα τα δυνατά μέτρα ασφαλείας

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020, 23:20
Ν. Σύψας για τουρισμό: Πρέπει να ληφθούν όλα τα δυνατά μέτρα ασφαλείας
-A +A

«Ο φετινός τουρισμός θα έχει ένα βαθμό ρίσκου με την έννοια ότι ενδεχομένως να έχουμε και εισαγόμενα κρούσματα, αν θέλουμε να έχουμε τουρισμό και οικονομική δραστηριότητα», σημείωσε ο γνωστός λοιμωξιολόγος και επισήμανε ότι πρέπει να ληφθούν όλα τα δυνατά μέτρα ασφάλεια που μπορούμε να πάρουμε.

Μιλώντας στο Mega, αναφορικά με το καλοκαίρι που έρχεται και κατά πόσο κινδυνεύουμε με μια αναζωπύρωση της πανδημίας, λόγω των τουριστών που θα επισκεφθούν τη χώρα μας το μέλος της της επιτροπής για τον κορονοϊό, υπογράμμισε την αναγκαιότητα να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας

«Ο φετινός τουρισμός θα έχει ένα βαθμό ρίσκου με την έννοια ότι ενδεχομένως να έχουμε και εισαγόμενα κρούσματα. Αυτό το ρίσκο το παίρνουμε, εφόσον θέλουμε να έχουμε τουρισμό και οικονομική δραστηριότητα στη χώρα, με όλη τη δυνατή ασφάλεια που μπορούμε να το πάρουμε», ανέφερε ο κ. Σύψας και περιέγραψε τις παραμέτρους αντιμετώπισης τυχόν κρουσμάτων, αλλά και τι κάνει η Πολιτεία για την ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών.

«Έχουμε μία σειρά από οδηγίες για το πώς συμπεριφέρεται κανείς στο αεροδρόμιο και στο αεροπλάνο. Επίσης θα έχουμε και ένα επιλεκτικό testing στους τουρίστες που θα έρχονται στη χώρα μας. Τέλος υπάρχει ολόκληρο σχέδιο για τη διαχείριση ενός ύποπτου κρούσματος στους τουριστικούς προορισμούς», τόνισε και πρόσθεσε ότι «ακούσαμε όλα τα μέτρα που λαμβάνονται στις πτήσεις. Δυστυχώς η ΕΕ δεν προβλέπει τεστ πριν κάποιος επιβιβαστεί στο αεροπλάνο». 

«Αν έρθει κάποιος τουρίστας, νιώσει αδιαθεσία, κάνει τεστ και βγει θετικό, για τους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς θα προβλέπεται ένα ξενοδοχείο στο οποίο θα απομονώνεται, και ακολούθως θα γίνεται ιχνηλασία στο ξενοδοχείο όπου διέμενε έτσι ώστε να βρεθούν και άλλα κρούσματα, αν υπάρχουν. Τώρα σε μικρότερα νησιά, ενδεχομένως θα παρέμβουν συνεργία του ΕΟΔΥ και θα γίνονται και αεροδιακομιδές», κατέληξε ο κ. Σύψας.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα