Ν. Σύψας για εικόνες συνωστισμού: «Παίζουμε με τη φωτιά»

Ν. Σύψας για εικόνες συνωστισμού: «Παίζουμε με τη φωτιά»

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας αναφερόμενος στις εικόνες συνωστισμού έξω από καταστήματα και σε κεντρικούς δρόμους το Σαββατοκύριακο, σημειώνοντας πως θα πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα κατά της κινητικότητας.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Σύψας τόνισε πως «η επιδημία είναι ακόμα άσχημη, ενώ έχει έρθει και η μετάλλαξη η οποία μεταδίδεται ταχύτατα. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να παραμείνει ανοιχτή η αγορά αν συνεχιστούν αυτές οι εικόνες».

Επιπλέον άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για άμεση εισήγηση από την επιτροπή λοιμωξιολόγων για κλείσιμο της αγοράς. «Παίζουμε με τη φωτιά. Δεν ξέρω αν με τις εικόνες αυτές θα μπορεί να συνεχίσει η αγορά να είναι ανοιχτή», συμπλήρωσε. 

«Είχαμε δει τα Χριστούγεννα στο Harrod’s και δείτε τώρα που είναι το Λονδίνο. Οι εικόνες της Ερμού δεν μας δείχνουν αποστάσεις αλλά συνωστισμό», είπε.

Ο κ. Σύψας δήλωσε πως η αύξηση της κινητικότητας θα φέρει και άμεση αύξηση των κρουσμάτων, ενώ μιλώντας για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων δήλωσε πως τα σχολεία θα ανοίξουν μόνο αν έχουμε σταθερή τάση στα κρούσματα. Ο κ. Σύψας υπογράμμισε επίσης πως το πιο λογικό είναι να ανοίξουν 1η Φεβρουαρίου και ότι είναι υψηλού κινδύνου το άνοιγμα αυτό γιατί τα παιδιά σε αυτές τις βαθμίδες συμπεριφέρονται σαν ενήλικες.