Ν. Σύψας: Ανησυχία για τα κρούσματα στη Βόρεια Ελλάδα

Ν. Σύψας: Ανησυχία για τα κρούσματα στη Βόρεια Ελλάδα

Την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων στη Βόρεια Ελλάδα εξέφρασε ο Νίκος Σύψας τονίζοντας πως «το πρόβλημα είναι η Βόρεια Ελλάδα και κυρίως η Ξάνθη που έχουμε μια πυρκαγιά που δεν μπορούμε να σβήσουμε».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας τόνισε ότι η κατάσταση στην Ξάνθη μοιάζει με φωτιά που αναζωπυρώνεται, ωστόσο εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τους τουρίστες που φτάνουν στη χώρα μας επισημαίνοντας ότι μόλις τα 7 από τα 28 κρούσματα που καταγράφηκαν σήμερα, είναι εισαγόμενα. 

Παράλληλα, ανέφερε πως και σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας παρατηρούνται κρούσματα, «καθώς φαίνεται να υπάρχουν μετακινήσεις εργαζομένων στο εξωτερικό, όπως στη Γερμανία και πηγαινοέρχονται στη Θράκη».

Επιπλέον, όπως είπε, «εποχικοί εργάτες από χώρες των Βαλκανίων, που πηγαινοέρχονται στην Ελλάδα, ενδεχομένως να κάνουν αυτή τη μικρή διασπορά. Ο τουρισμός είναι ελεγχόμενος προς το παρόν». 

Ο κ. Σύψας τόνισε ότι «είναι σίγουρο ότι αυτοί οι αριθμοί σχετίζονται με τα βόρεια σύνορά μας, όπου υπάρχει έξαρση των κρουσμάτων σε Αλβανία και Βουλγαρία».