Ν. Ρωμανός: Η Λ. Μενδώνη αντέδρασε γρήγορα στην υπόθεση Λιγνάδη - Δεν υπάρχει θέμα παραίτησης

Ν. Ρωμανός: Η Λ. Μενδώνη αντέδρασε γρήγορα στην υπόθεση Λιγνάδη - Δεν υπάρχει θέμα παραίτησης

Η Λίνα Μενδώνη έχει μιλήσει με πράξεις και την ίδια μέρα που υπήρξε δημόσια καταγγελία έκανε δεκτή την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη, δήλωσε ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός, αρνούμενος ότι υπάρχει θέμα με την υπουργό Πολιτισμού. «Το ελληνικό metoo ξεκίνησε και με τις ενέργειες της κυβέρνησης και της υπουργού Πολιτισμού, δεν άκουσα κάτι για αυτό», επισήμανε.

Μιλώντας στον Θέμα 104,6, ο κ. Ρωμανός διερωτήθηκε «πώς μπορούσε να ξέρει για έναν άνθρωπο, ο οποίος δεν είχε αμφισβητηθεί καλλιτεχνικά από κανένα; Δηλαδή λέμε ότι η υπουργός όφειλε να ξέρει αυτό που δεν ήξερε το πανελλήνιο;».

Ο κ. Ρωμανός πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει κανείς που μέχρι να έρθουν στο φως συγκεκριμένες καταγγελίες να μην είχε κάτι άλλο στο νου του; Ένας άνθρωπος (σ.σ.: ο Δημήτρης Λιγνάδης) που έχει στήσει μια καριέρα που δεν έχει αμφισβητηθεί καλλιτεχνικά από κανέναν».

Σημείωσε μάλιστα πως «κατ’ αναλογία θα πει κάποιος ότι ο Αλέξης Τσίπρας, όφειλε να ξέρει για τον Παύλο Χαϊκάλη αλλά και τον Γιώργο Κιμούλη, όταν τους όρισε σε συγκεκριμένες θέσεις».

Ο κ. Ρωμανός ανέφερε πως «ζητάνε τα ρέστα από την υπουργού Πολιτισμού, το Σωματείο των Ηθοποιών όταν είναι οι άνθρωποι που ξημεροβραδιάζονταν με τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη και συνεργάζονταν», σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Σωματείου που ζητούν την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού, ενώ τόνισε ότι ο καλλιτεχνικός χώρος αριστεροκρατείται.

Σημειώνεται πως από την Παρασκευή, κυβερνητικές πηγές τονίζουν πως δεν υπάρχει ζήτημα παραίτησης Μενδώνη. «Δεν συγκάλυψε τίποτα για να της ζητηθούν ευθύνες», τονίζεται από τις ίδιες πηγές μετά τη δημόσια τοποθέτησή της υπουργού ότι «εξαπατήθηκε» από τον Δημήτρη Λιγνάδη και ότι τον θεωρεί έναν «επικίνδυνο άνθρωπο».

Δεν είναι τυχαίο, όπως εκτιμούν στην κυβέρνηση, ότι φίλα προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ δημοσιογράφοι, όπως ο Κώστας Βαξεβάνης, έφτασαν στο σημείο να κάνουν χυδαίες αναρτήσεις, στοχεύοντας και στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Σήμερα αναμένεται η αντίδραση του Μαξίμου, μετά τις αντιδράσεις κατά της Λ. Μενδώνη, ενορχηστρωμένες κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ και αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ, και στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που θα πραγματοποιηθεί από την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη.