Ν. Πελόζι: Το Κογκρέσο θα επιστρέψει για τη συνέχιση κύρωσης των προεδρικών εκλογών

Ν. Πελόζι: Το Κογκρέσο θα επιστρέψει για τη συνέχιση κύρωσης των προεδρικών εκλογών

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Δημοκρατική Νάνσι Πελόσι, ενημέρωσε έπειτα από τηλεφωνικές συνδιαλέξεις της με τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς και άλλους ότι η διαδικασία κύρωσης της νίκης του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές θα γίνει το βράδυ της Τετάρτης (πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης ώρα Ελλάδας).

«Ο σκοπός μας θα επιτευχθεί», τόνισε η Πελόσι σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, σημειώνοντας πως αδημονεί να δει τα μέλη του Κογκρέσου «αργότερα απόψε». Η διαδικασία, ανέφερε, θα ξεκινήσει αφού η αστυνομία ενημερώσει πως ο χώρος του Καπιτωλίου είναι ασφαλής, μετά την εισβολή οπαδών του Ρεπουμπλικάνου απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο εμβληματικό κτίριο.

Καθώς οι νομοθέτες περιμένουν να επιστρέψουν για να επαναλάβουν τη διαδικασία, ορισμένοι Γερουσιαστές των Ρεπουμπλικάνων πιέζουν τους συναδέλφους τους που ήθελαν να προχωρήσουν σε ενστάσεις ώστε περιοριστούν μόνο σε αυτή για την Αριζόνα.

Ήδη γίνονται συσκέψεις μεταξύ των Τεντ Κρουζ, Μαικ Μπράουν Τζος Χοουλι οι οποίοι ηγούνται των Γερουσιαστών που θέλουν να υποβάλλουν ενστάσεις, με ορισμένους εξ αυτών να είναι αρκετά προβληματισμένοι για το αν πρέπει να προχωρήσουν. Πηγές του CNN, έκαναν λόγο ακόμα και για αναίρεση της ένστασης που έχει υποβληθεί ήδη για την Αριζόνα. 

Κατά το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC, η Γερουσία αναμένεται να συγκληθεί στις 20:00 (03:00 ώρα Ελλάδας)