Ν. Πελόζι: Έτοιμοι για συμβιβασμό για το νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας

Ν. Πελόζι: Έτοιμοι για συμβιβασμό για το νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας

Λίγες ώρες αφότου ο Υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωνε ότι οι Δημοκρατικοί ευθύνονται για το αδιέξοδο στις συζητήσεις για το νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας, η επικεφαλής τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι εμφανίστηκε έτοιμη για έναν "μεγάλο συμβιβασμό".

"Θα μπορούσαμε να κάνουμε εκπτώσεις στις απαιτήσεις μας για να στηριχθούν εκατομμύρια Αμερικανοί τώρα. Ελπίζουμε τον Ιανουάριο να καλύψουμε το χαμένο έδαφος", δήλωσε η Πελόζι στην ιστοσελίδα Politico. Ένας εκπρόσωπος της προέδρου διευκρίνισε ότι οι Δημοκρατικοί είναι έτοιμοι να "συμβιβαστούν με τους Ρεπουμπλικάνους και όχι να μειώσουν το πακέτο στήριξης κατά 1,5 τρις δολάρια" όπως θεωρήθηκε αρχικά ότι εννοούσε η Πελόζι.

Προ μηνός, οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας κατέθεσαν τη δική τους πρόταση η οποία δεν υπερβαίνει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια. Το προτεινόμενο πακέτο περιλαμβάνει επιταγές 1.200 δολαρίων, ενώ η κυβέρνηση θα επιμηκύνει το ομοσπονδιακό μορατόριουμ για έξωση καταστηματαρχών. Το σχέδιο των Ρεπουμπλικάνων εμπεριέχει και προβλέψεις για την στήριξη των σχολείων της χώρα ύψους 100 δις δολαρίων. 

Ωστόσο η πρόταση των Ρεπουμπλικάνων δεν καλύπτει τους Δημοκρατικούς, οι οποίοι το Μάιο είχαν περάσει στην Βουλή των Αντιπροσώπων ένα νέο πακέτο στήριξης ύψους 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.