Ν. Παππάς: Είχα μιλήσει για 4 άδειες, αλλά είχα στο μυαλό μου και τις θεματικές

Ν. Παππάς: Είχα μιλήσει για 4 άδειες, αλλά είχα στο μυαλό μου και τις θεματικές

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σχετικά με τις εφτά τηλεοπτικές άδειες που αποφάσισε να προκηρυχθούν από το ΕΣΡ, επιχείρησε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδο. Το αφήγημα που παρέθεσε στη Βουλή ήταν πως ο ίδιος έκανε λόγο για 4 άδειες, δίχως αυτές των θεματικών καναλιών. Μάλιστα, πέρασε και στην αντεπίθεση εγκαλώντας την αντιπολίτευση που ήθελε απεριόριστο αριθμό αδειών.

«Ποια ήταν η επιχειρηματολογία αντιπολίτευσης; Να σας διαβάσω: Κυριάκος Μητσοτάκης στις 29 Μαρτίου 2016: Δώστε απεριόριστο αριθμό αδειών γιατί μόνο έτσι θα θωρακιστεί δημοκρατία λόγου. Άρα, το ΕΣΡ που περιορίζει τον αριθμό αδειών καταστρατηγεί την ελευθερία λόγου. Για τον αριθμό 4, εμείς τον είχαμε πει για να υπάρχει περιθώριο στο φάσμα και για θεματικού τύπου», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

Την ίδια ώρα, ο κ. Παππάς ομολόγησε ότι για την προηγούμενη τροπολογία του (που ο Α. Λοβέρδος τόνισε ότι είναι αντισυνταγματική) δεν υπάρχει γνωμοδότηση από το ΕΣΡ. «Δεν υπάρχει απόφαση του ΕΣΡ που κρίνει αντισυνταγματική την πρόσφατη ρύθμιση και αφορά τον τύπο της ευκρίνειας. Η ρύθμιση ήταν απαραίτητη, αλλά δεν υπάρχει γνωμοδότηση, υπάρχει ένα ερώτημα και μία εμπιστευτική επιστολή που σας καλώ γραφείο μου να δείτε με μάτια σας», είπε ο Υπουργός.

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος υπογράμμισε ότι η χώρα βρίσκεται στα όρια της δημοκρατικής εκτροπής ενώ υπογράμμισε πως με δεδομένο ότι δεν υπάρχει γνωμοδότηση από το ΕΣΡ τότε κάποιος που έχει έννομο συμφέρον μπορεί να ακυρώσει τον νόμο. «Έχετε δώσει το δικαίωμα να σας ακυρώσει το νόμο. Άρα το έχετε χτίσει αυτό. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι είστε αδαής και το κάνατε από άγνοια – εγώ λέω είναι σκοπιμότητα», επισήμανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.