Ν. Παπαθανάσης: Θα ανακοινωθούν μέτρα στήριξης για περίπτερα και μίνι μάρκετ

Ν. Παπαθανάσης: Θα ανακοινωθούν μέτρα στήριξης για περίπτερα και μίνι μάρκετ

Τη λήψη μέτρων στήριξης για τα περίπτερα και μίνι μάρκετ στα οποία έχει επιβληθεί το κλείσιμό τους από τα μεσάμνυχτα, στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού διάδοσης του κορονοϊού, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, τονίζοντας ότι «τρέχουν πολλά προγράμματα στήριξης για επιχειρήσεις και εργαζόμενους».

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1» ο υφυπουργός τόνισε πως προέχει «η δημόσια υγεία και η θωράκιση της υγείας των πολιτών και μετά η οικονομία».

Εν συνεχεία σημείωσε ότι «απαιτείται να τηρούνται τα μέτρα για τον κορονοϊό τα οποία είναι ικανά να περιορίσουν την διασπορά του» και πως οι «περιορισμοί στο αλκοόλ μετά τις 12 το βράδυ γίνονται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο λόγω του κορονοϊού». Παράλληλα ο ίδιος εκτίμησε ότι «η πλειοψηφία των νέων τηρεί τα μέτρα εκτός από ένα μικρό ποσοστό».

Ερωτηθείς αν η οικονομία αντέχει δεύτερο lockdown, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης απάντησε πως «θα κοστίσει στην ανάπτυξη και την πραγματική οικονομία». Την ίδια στιγμή ο κ. Παπαθανάσης κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έκανε τίποτα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ενώ είπε πως πλέον «εκατοντάδες λεωφορεία μπαίνουν στην κυκλοφορία ενώ τα δρομολόγια είναι συχνότερα».

Τέλος τόνισε πως «πρώτα είναι η δημόσια υγεία και η θωράκιση της υγείας των πολιτών και μετά η οικονομία».